הרחבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרחבה
    li sa
    21/06/2009

עשיתי CT ראש לאחרונה אחרי הרבה שנים, ואחרי שאני לא ילדה, לא חסויה, לא בטיפול ולא בשיקום כלשהו שאלה דברים שהכרתי יותר מדי בגלל תאונת דרכים שעברתי אחרי חצי שנה בחטיבת ביניים. קיבלתי את התוצאות לפני קופת חולים. יש לי הרחבה של הרירית מצד ימין, ואני חושבת שזה הסבר לבעיה הקלה מאוד שיש לי בדיבור. מה אני יכולה לעשות בשביל לשקם את הדיבור ואולי גם לשקם את הרירית המורחבת? יש לציין שקופת חולים לא קשורה לריפוי בדיבור. זה רק רופא משפחה ונוירולוגית רוסיה וקשוחה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרחבה

הוספת תגובה

• רירית מורחבת

חן לדרר
    21/06/2009

שלום רב
    אינני יודעת לנתח תוצאות CT , בוודאי לא אם כל כך מעט מידע. לגבי בעית דיבור אם זה מפריע לך ביומיום אז כדאי להגיע לאבחון קלינאית תקשורת עם כל החומר שבידיך מהשקום שעברת בעבר ותוצאות CT מלאות + חוו"ד של נוירולוג על כך ואז ניתן יהיה לבדוק מה מידת העזרה בדיבור שאפשר לעשות
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

li sa
    21/06/2009

אין לי את החומרים שאת מדברת עליהם. אני רק שואלת אם ידוע קשר של הרחבה של הרירית הימנית לעודף רוק או להפרעה בדיבור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נוספת

li sa
    21/06/2009

שלום רב
    גם אני לא יודעת לנתח תוצאות סיטי אבל ניתחו אותו כבר.מעט המידע הוא ניתוח תוצאות הסיטי. בעית הדיבור לא מפריע לי ביום יום , בכל אופן לא עד כדי שאני אחפש קלינאית תקשורת. אני שאלתי שאלות בעקבות תוצאות הסיטי שכתב פרופסור במכון שבדק אותי. תוצאות הסיטי המלאות תקינות חוץ מזה וחוץ מסימנים של ספיגת דם (או אוטם, אבל זה ספיגת דם כי זה באיזור הפגיעה ובאיזור הנגדי). האם ידוע לקלינאי תקשורת מהי הרירית? מהי הרחבת הרירית ומה הקשר בינה לבין הדיבור?
    האם ידועה העזרה בדיבור שאפשר לעשות במקרה הזה, בלי קשר למידתה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רירית

חן לדרר
    22/06/2009

המידע שאת מחפשת רלוונטי יותר לנוירולוג שמנתח את מצב המוח , פגיעות המשפיעות על הדיבור תלויות במקום הפגיעה המדויק במוח ובכל מקרה כאשר יש פגיעה מוחית הטיפול בדיבור הינו ע"י תרגול ולא ע"י ריפוי המוח (לצערנו)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו