מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרחבהli sa21/06/2009
עשיתי CT ראש לאחרונה אחרי הרבה שנים, ואחרי שאני לא ילדה, לא חסויה, לא בטיפול ולא בשיקום כלשהו שאלה דברים שהכרתי יותר מדי בגלל תאונת דרכים שעברתי אחרי חצי שנה בחטיבת ביניים. קיבלתי את התוצאות לפני קופת חולים. יש לי הרחבה של הרירית מצד ימין, ואני חושבת שזה הסבר לבעיה הקלה מאוד שיש לי בדיבור. מה אני יכולה לעשות בשביל לשקם את הדיבור ואולי גם לשקם את הרירית המורחבת? יש לציין שקופת חולים לא קשורה לריפוי בדיבור. זה רק רופא משפחה ונוירולוגית רוסיה וקשוחה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית מורחבת
חן לדרר21/06/2009שלום רב
אינני יודעת לנתח תוצאות CT , בוודאי לא אם כל כך מעט מידע. לגבי בעית דיבור אם זה מפריע לך ביומיום אז כדאי להגיע לאבחון קלינאית תקשורת עם כל החומר שבידיך מהשקום שעברת בעבר ותוצאות CT מלאות + חוו"ד של נוירולוג על כך ואז ניתן יהיה לבדוק מה מידת העזרה בדיבור שאפשר לעשות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
li sa21/06/2009אין לי את החומרים שאת מדברת עליהם. אני רק שואלת אם ידוע קשר של הרחבה של הרירית הימנית לעודף רוק או להפרעה בדיבור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת
li sa21/06/2009שלום רב
גם אני לא יודעת לנתח תוצאות סיטי אבל ניתחו אותו כבר.מעט המידע הוא ניתוח תוצאות הסיטי. בעית הדיבור לא מפריע לי ביום יום , בכל אופן לא עד כדי שאני אחפש קלינאית תקשורת. אני שאלתי שאלות בעקבות תוצאות הסיטי שכתב פרופסור במכון שבדק אותי. תוצאות הסיטי המלאות תקינות חוץ מזה וחוץ מסימנים של ספיגת דם (או אוטם, אבל זה ספיגת דם כי זה באיזור הפגיעה ובאיזור הנגדי). האם ידוע לקלינאי תקשורת מהי הרירית? מהי הרחבת הרירית ומה הקשר בינה לבין הדיבור?
האם ידועה העזרה בדיבור שאפשר לעשות במקרה הזה, בלי קשר למידתה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית
חן לדרר22/06/2009המידע שאת מחפשת רלוונטי יותר לנוירולוג שמנתח את מצב המוח , פגיעות המשפיעות על הדיבור תלויות במקום הפגיעה המדויק במוח ובכל מקרה כאשר יש פגיעה מוחית הטיפול בדיבור הינו ע"י תרגול ולא ע"י ריפוי המוח (לצערנו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)