דרוש קלינאי לטיפול במבטא.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דרוש קלינאי לטיפול במבטא.
    אבי
    25/10/2009

שמי אבי, אני בן 26 מאזור המרכז.
    כיום עובד כעו"ד.
    היות ובביתי הורי דיברו את השפה הפרסית, אני גם מטבע הדברים הרביתי לדבר בשפה הפרסית, ולכן נדבק לי מבטא מוזר שבא לידי ביטוי בעיקר בהיגוי האות רייש.
    בגלל שהעירו לי על המבטא כל הסובבים אותי, נוצר לי בראש איזשהו כשל פסיכולוגי להתבטא כראוי ואני מדבר תמיד עם איזושהי חרדה שגורמת לי למבטא איום ונורא. יש כאלה שחושבים שאני בוכרי, יש כאלה שחושבים שאני ערבי.... המראה החיצוני שלי מעולה אולם בכל פעם שאני פותח את הפה המבטא שלי פוגם בי.
    כפי שניתן לראות נוצרו לי בעיות פסיכולוגיות קשות כתוצאה מהמבטא....
    הבעיה העיקרית שלי היא כאשר אני מדבר עם בחורות שם פתאום גובר המבטא.

אני אובד עצות! ניסיתי כל מיני דרכים אך שום דבר לא עזר.

האם מישהו יכול לעזור לי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מבטא

ז'קלין סקרן מנסור
    25/10/2009

שלום אבי
    טיפול במבטא ובהגאים מסוימים כמו /ר/ בגיל שלך יכול להצליח אך יהיה צורך בהרבה תרגול ע"פ הנחיות מפורטות שינתנו לך . בעבר טופלו מצבים כאלה , כאמור דרשו המון מוטיבציה לשינוי ותרגול .
    לכן גש קודם לאבחון ע"י קלינאי תקשורת ובאבחון יבררו אלו מרכיבים בדיבור הם "שיוצרים " את המבטא , כלומר שהם שונים בין פרסית ועברית ולאחר מכן יוחלט על הטיפול.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון מבטא

ענת תבור
    25/10/2009

אבי שלום,
    קלינאי/ת תקשורת ת/יוכל לנסות לעזור לך לשפר את המבטא. צריך לקחת בחשבון שקשה מאד לשנות הרגלים לאחר שנים רבות, ודבר זה מצריך תרגול רב ותשומת לב רבה במהלך הדיבור.
    מאידך, לדעתי מבטא זה אחד מהדברים שעושים בן-אדם מעניין, מיוחד ומסקרן, והכל שאלה של איך אתה מרגיש עם עצמך ומה אתה משדר. גאווה במי שאתה ושידור של בטחון עצמי - הם אלה שודאי ימשכו את הבחורות דווקא אליך!

בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו