התייעצות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות
    ד
    30/10/2009

סליחה מראש על האורך:אני פניתי מיוזמתי לאבחון כי הרגשתי שיש בעיית דיבור אך מאז"העינינים הסתבכו" אפרט בהמשך..קצת רקע:בני ילד חייכן ונבון הולך לגן מינקות,אוכל סביר,יושן טוב,חברותי אוהב לשחק עם ילדים,אוהב סיפורים,טלויזיה וכדומה
    החל לזחול,ללכת ולדבר מאוחר יחסית לבני גילו.
    בגן מרוצים מתפקודו מבחינת המוטוריקה העדינה והגסה וההשתתפות בריכוז ובחצר.
    מבקשת מאד את חוו"ד לגבי האבחון שבני עבר בהתפתחות הילד ועד כמה חמור או שלא..מקווה..
    תמצית:ילד חברותי וחייכן,גילה עינין במשחקים שהוצגו לו אך הפגין קושי ביכולת להתמודד במטלה אחת לאורך זמן נצפתה מידה של תנועתיות ולאחר 25 דקות לא היה מסוגל לשבת ליד השולחן.יש לציין שהגיע בשעת צהריים-שעת מנוחתו בגן.
    קשר העין מעט ירוד והתקבל רושם לקושי במוטוריקה העדינה וסרבול מוטורי
    בעל אוצר מילים הבנתי תקין לגילו,יכולת עיבוד הוראות תקינה,הצליח לבצע הוראות המתייחסות לחלק משלם,לקשר מרחבי ולמבצע פעולה ומקבל פעולה.נראה לעיתים קושי להבין מילות שאלה ספציפיות.

נראתה הפנמה טובה של מידע מילולי מתוך סיפור שהוקרא לו ומתוך סיפור שהכיר.

הבעת שפה:קיים עיכוב של חצי שנה.אורך מבעים קצר יחסית והמבעים לעיתים טלגרפיים.לא תמיד נשמע שימוש יצרתי בכל זמני הפועל והילד מרבה להשתמש בצורה הגדועה של הפועל.הילד מתקשה לנהל שיחה סביב נושא אחד וכמעט שלא ניתן לנהל דו שיח.

מבחינת מובנות:קיימת הנמכה על רקע תהליכים פונטיים מפשטי דיבור המתאימים לגיל שפתי של שנתיים(ילדי היה השבוע בן שלוש)מדובר בתהליכים של השמטת עיצור תחילי והשמטת הברות בלתי מוטמעות במילה המכילה יותר משתי הברות והפחתת צרורות

המלצותטיפול שפתי לשיפור המובנות

הקניית חוקים מורפו סינתקטיים וחוקים תחבירים ושיפור מיומנות שיח בסיסיות

כמו כן מומלץ אבחון של ריפוי בעיסוק והערכה פסיכולוגית.

שאלותי:למה פסיכולוג?הילד היה עייף ורעב.היו שם מיליון משחקים מגרים וחדשים ברור שיעדיף אותם על פנייה..מבחינת מוטוריקה יש מקום מועט לשיפור ואנו עובדים איתו יום יום.הילד מצייר עיגולים,גוזר,מדביק,משחיל..באופניים הוא לא מעוניין לרכב..ולאחר דוח זה כל סירוב שלו מלחיץ אותי

לגבי הדיבור יש מקום לשיפור?מה ניתן לעשות בבית כדי לשפר? התור רק בעוד שנה.ביינתים אפנה לפרטי איך ניתן לשפר הבנה ויכולת לנהל דו שיח?לילד לא תמיד מתחשק לשבת איתי ולהקשיב וזה מלחיץ אותי יותר הוא קם מהכיסא המון למרות הפצרותי שישב(יש לציין שממשיך בפעילות אך בעמידה)כמו כן תוך כדי משחק אני אומרת לו את המילה הנכונה למשל ס-גול ולא ע-גול אך לא תמיד בא לו לחזור אחרי מה עוד אפשר לעשות?האם יש תקווה כרגע הכל נראה לי חמור ואני כועסת על עצמי שלא ייחסתי לזה יותר חשיבות אך מצד שני הוא נראה לי כ"כ קטן..
    האם העובדה שהחל לדבר מאד מאד מאוחר יכולה ליהות הסיבהלעיכוב
    האם יש קשר ללידת הוואקום שעברתי איתו?
    שמיעה תקינה-נבדקה

אשמח שתאירי את שאלותי

תודה רבה מקרב לב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• שכחתי לציין שהילד בן שלוש בדיוק

ד
    30/10/2009

.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות

חן לדרר
    30/10/2009

שלום רב
    אנסה לענות על שאלותיך העיקריות יחד עם זאת , לאור זאת שהדו"ח שקיבלת כלכך מדאיג אותך היתי מציעה לך לקבוע פגישה נוספת עם המאבחנת שבה תוכלו לעבור על הדו"ח ולקבל הסברים והדרכה לגבי עידוד השפה בבית.
    באופן כללי כאשר ילד בן 3 מראה איחור בתחום אחד בהתפתחות (שפה במקרה זה) עדיף שיעבור אבחןו מקיף התפתחותי כדי לשלול קושי נרחב יותר ולכן אבחון פסיכולוגי וריפוי בעיסוק הינם די רוטיניים. אבחון פסיכולוגי בודק את ההתפתחות הרגשית שלעיתים מאחרת בדיוק כמו ששפה יכולה לאחר. בכל מקרה גם אם הקשיים בתחומים אלו לא מורגשים בבית ובגן עדיף לעשות אבחןו ולשלול אותם מאחר ובמסגרת רבת ילדים כמו גן לא תמיד מבחינים בכל הקשיים והורים אינם אנשי מקצוע (וטוב שכך כי בבית צריך להיות כיף)
    לגבי שפה כמובן שאפשר לשפר וחשוב להתחיל טיפול, שנה נשמע לי תור קצת ארוך וכדאי שתבדקי אולי התפתחות הילד עובדים עם מכוני הסדר חיצוניים שבהם התור קצר יותר
    ומה עושים בבית: דבר ראשןו ממשיכים להנות מהילד ולתת לו להיות הוא. לא כדאי להתחיל לחוץ עליו מכל הכיונים - קשב, ריכוז , דיבור וכו' כי צריך לעשות זאת באופן נכון, מותאם והדרגתי חכו עד שיעבור את כל הברורים ויתחיל טיפול ואז תקבלו הדרכה.
    בתחום השפה לא מומלץ לבקש ממנו להגיד או לחזור אליך כי זה מתסכל ולרוב לא עוזר מספיק. בד"כ אנו שמים דגש על מתן דגם טוב כך שכאשר ילדך משבש מילה חיזרי עליה כחלק מהשיחה בצורה מדוית ואף הרחיבי טיפה את המבע שלו. למשל אמר 'פאח ככול > עני לו 'נכון זה פרח כחול ויפה'
    חשוב לנסות להבינו ככל האפשר כדי לא גרום לתסכול.
    לגבי ניהול שיחה - הדרך הטובה ביותר ללמדו זאת הינה להתחיל ממתן דגם לשיחה קצרה - למשל כשחוזר מהגן לספר לו משהו קטן וקצר על מה שעשית היום כדי שיקבל דגם. לשאול אותו שאלות קצרות וממוקדות ולנסות להשתמש הרבה במשפטי חיווי ואחריהם רווח המאפשר לו לענות אם יוכל וירצה. למשל בעת התבוננות בספר אפשר להפוך דף ולהגיד 'איזה יופי' ולחכות. אם לא מגיב להגיד משהו על הדף 'איזו פרה גדולה' ושוב לחכות. הרעיון או לאפשר לו להיות שותף בשיחה שאינה חקירה (שאלה-תשובה) אך גם אם אינו משתתף אז הוא קשוב ומקבל דגם
    ולגבי שאלתך האחרונה לגבי סיבות: ברוב המקרים אין סיבה ברורה, לידת וואקום לרוב אינה גורמת לאיחורים התפתחותיים והעובדה שבנך איחר ברכישת הדיבור איננה הסיבה אלא חלק מהמצב הנוכחי
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו