מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצה בני בן השלושדליה27/11/2009
שלום,
שואלת המון אז ראשית תודה.
בני בן שלוש התחיל טיפול אצל קלינאית לפני כחודש....
אני רוצה לשפר/לעבוד איתו על הבנה ולא יודעת איך ומה לעשות.אתן דוגמא:אמש הוא עזר לי לתלות וכביסה ואמר שהבגדים רטובים אז הסברתי לו שבגלל ההם רטובים אנחנו תולים כדי שתתיבש.
אחרי 10 דקות שאלתי אותו למה תלינו הוא לא ידע לענות ואז הסברתי שוב כדי שתתיבש ולאחר 5 דקות שוב שאלתי ושוב חוזר חלילה.
האם ניתן לטפל בבעיה זו ואיך?
הקלינאית לבינתיים עובדת איתו על היגוי ואני מאד מעונינת לקדמו
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העשרה ושיפור הבנה
ענת תבור30/11/2009דליה שלום,
ילדים בני שלוש נוהגים לשאול הרבה שאלות של "למה?", שזו שאלה מאד מורכבת, אך לא ממש מבינים עד הסוף את המשמעות שלה. לילד בגיל זה מאד קשה לתפוס את הרצף הסיבתי של תהליך ייבוש הכבסה.
בכדי שיהיה מסוגל להבין, מומלץ לענות באופן פשוט יותר, במשפטים פשוטים או מורכבים מעט, ברמה שמסוגל לקלוט.
למשל, "עכשיו זה רטוב ועוד מעט זה יהיה יבש" (שימוש בצורה בסיסית של התואר, יותר מובן). מאידך - יתכן כי מבין את התשובה, אך מתקשה להביע אותה - התשובה דורשת שימוש במילים פחות שכיחות, כמו - רטוב, יבש / יתייבש, לתלות, וכן במבנים מורכבים: בגלל ש... כדי ש...., שנרכשים לרוב בגיל מאוחר יותר.
בנוסף, צבירת החוויות בגיל זה עדיין מועטה. אני בטוחה שאם תקחי אותו מחר ותראי לו שמה שתליתם יבש - תוך שהוא חש את זה בידיו, כך יבין יותר. מוטב לתרגל שפה דרך התנסות חווייתית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)