עצה בני בן השלוש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצה בני בן השלוש
    דליה
    27/11/2009

שלום,
    שואלת המון אז ראשית תודה.
    בני בן שלוש התחיל טיפול אצל קלינאית לפני כחודש....
    אני רוצה לשפר/לעבוד איתו על הבנה ולא יודעת איך ומה לעשות.אתן דוגמא:אמש הוא עזר לי לתלות וכביסה ואמר שהבגדים רטובים אז הסברתי לו שבגלל ההם רטובים אנחנו תולים כדי שתתיבש.
    אחרי 10 דקות שאלתי אותו למה תלינו הוא לא ידע לענות ואז הסברתי שוב כדי שתתיבש ולאחר 5 דקות שוב שאלתי ושוב חוזר חלילה.
    האם ניתן לטפל בבעיה זו ואיך?
    הקלינאית לבינתיים עובדת איתו על היגוי ואני מאד מעונינת לקדמו
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצה בני בן השלוש

הוספת תגובה

• העשרה ושיפור הבנה

ענת תבור
    30/11/2009

דליה שלום,
    ילדים בני שלוש נוהגים לשאול הרבה שאלות של "למה?", שזו שאלה מאד מורכבת, אך לא ממש מבינים עד הסוף את המשמעות שלה. לילד בגיל זה מאד קשה לתפוס את הרצף הסיבתי של תהליך ייבוש הכבסה.
    בכדי שיהיה מסוגל להבין, מומלץ לענות באופן פשוט יותר, במשפטים פשוטים או מורכבים מעט, ברמה שמסוגל לקלוט.
    למשל, "עכשיו זה רטוב ועוד מעט זה יהיה יבש" (שימוש בצורה בסיסית של התואר, יותר מובן). מאידך - יתכן כי מבין את התשובה, אך מתקשה להביע אותה - התשובה דורשת שימוש במילים פחות שכיחות, כמו - רטוב, יבש / יתייבש, לתלות, וכן במבנים מורכבים: בגלל ש... כדי ש...., שנרכשים לרוב בגיל מאוחר יותר.
    בנוסף, צבירת החוויות בגיל זה עדיין מועטה. אני בטוחה שאם תקחי אותו מחר ותראי לו שמה שתליתם יבש - תוך שהוא חש את זה בידיו, כך יבין יותר. מוטב לתרגל שפה דרך התנסות חווייתית.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו