מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות בדיבור ואפשרויות עבודהמאי30/11/2009
שלום
אני בת 24 עם הפרעות דיבור מגיל תחילת הדיבור (מלידה) , עברתי בגיל קטן טיפול ריפוי בדיבור וקלנאית תקשורת ולא זוכרת אם השתנה או חל התקדמות ,החלטתי לפני כמה חודשים לחזור לטיפול ואני מרגישה שיש התקדמות שאלתי האם כן זה התקדמות ויש אפשרות לשינו בגיל זה או רק אשליות של תקווה שאני דוחסת לי בראש?
שאלה שניה ואם לא כאן התשובה אשמח לכיון אותי : איזו תחומי עבודה אפשר ללמוד להתעסק בהם שלא דורשות הרבה דיבור (אני עם תואר אקאדמי אבל מעוניינת בהסבה ולא יודעת איך לבחור כי אבחנתי שלא מתאים לי ולא רוצה לחזור לאותה בעיה )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות בדיבור בגיל הבוגר
ענת תבור30/11/2009מאי שלום.
לגבי שאלתך הראשונה -
הרבה יותר קשה לשנות הרגלים וללמוד דברים חדשים בגיל הבוגר, מאידך - אנחנו כבוגרים - בעלי יותר מוטיבציה, לוקחים על עצמנו אחריות ומשתפים פעולה. יכולות אלו מקנות לנו את היכולת לשנות ולרכוש דברים חדשים גם בגיל הבוגר. הרבה מהצלחת הטיפול - תלוייה בך.
לגבי השאלה השנייה -
איני יודעת מהי ההפרעה בדיבורך, האם זה משהו שלא ניתן להתמודד איתו ? (ישנם גם ראשי ממשלה עם הפרעות בדיבור). עבודות ללא צורך בדיבור יהיו עבודות שלא בחברת אנשים, כמו עבודה מול מחשב, מעבדות מחקר, כתיבה וכד'.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה סיכום מצבי .......
מאי30/11/2009לגבי המצב :לפי סיכום האבחון של הקלנאית תקשורת שמטופלת אצלה כרגע : דיבור מאונפף,נשימה עליונה במהלך הדיבור , חלוקה לא נכונה לאוויר ,איני מסגולת להפיק "ר" והגאים עם חוד הלשון ...ולפי הסיכום היא המליצה לי בטיפול ואומרת שאפשר לשנות .
ולגבי העבודה למדתי אדריכלות ועיצוב פנים ושם יש הרבה דיבור : פגישות עם הלקוח , דיונים , וצורך שכנוע רב במה מתוכנן שזה מה שמתאים וכו".......וזה ממש לא התאים לי אפילו הגעתי לתחושת שנאה למקצוע ממקרים מביכים קרוא הבעבודה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה
חן לדרר30/11/2009מאי שלום
באפשרותך לפנות ליעוץ מקצועי - כך תוכלי לקבל חות דעת של אדם שמקצועו התאמת מקצוע ליכולתו של כל אדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)