בני בן השלוש וחודשיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בני בן השלוש וחודשיים
    דליה
    24/12/2009

שלום,
    בני החל טיפול אצל קלינאית לפני חודשיים בגלל שיבושי הגייה רבים,ופער שפתי(רשמתי את התרשמותה של הקלינאית מהתפתחות הילד בדף 2 ו 3 -זו לא אולה קלינאית שמטפלת בו היום היום הוא הטיפול פרטי)
    כנו כן התחלתי לשים דגש ותששומת לב אני משתדלת לדבר איתו המון,להסביר,לשחק,לחוות...ללמד .
    הקלינאית טוענת שיש צורך להפסיק כרגע את הטיפול משום שמבחינת היגוי התקדם משמעותית וצריך לתת לו זמן...
    אני מרגישה התקדמות אך מרגישה גם שיש לו עדיין קושי רב בשליפה,בתכנון משפט,בזמנים, ושוב לפני חודשיים בקושי היה מחבר שלושה מילים
    קניתי את הספר לשיחה דרושיםש ניים לא מצאתי שם מה שחיפשתי לדעתי הספר מיועד לילדים יותר קטנים הוא כבר עבר שלב זה
    שמנו לב אצל הקלינאית שהוא מתקדם אך יש לו קושי לשחק לפי תור הוא לא מוכן לקבל את העובדה שפעם תורי ופעם תורך ויש קופה ומתייאש
    בבית הוא מרבה לקום ממקומו אך ממשיך בפעילות
    ילד סקרן,נבון ושובב(אבחון אצל מרפאה בעיסוק-תקין)
    לשאלותי:
    איך ניתן לעודדו לשבת על הטוסיק ולשחק לפי הכליים במשחקי זיכרון,דומינו וכדומה
    איך ניתן להעשירו וללמדו תחביר
    איך ניתן לעבוד איתו על שאלות כמו למה מתקלחים?למה השעון משמש?
    לאחרונה מילים שהיה אומר נכון,מתחיל לסכל באותיות.מה לעשות
    האם יש לתת לו זמן לעיבוד???
    כל ערב שומע סיפור לפני השינה ומאד נהנה יש המלצת על ספרים מענינים?
    אני מאד רוצה לקדמו ומאד לא רוצה שיצבור פערים
    יש חומר כתוב שאני יכולה לקרוא,טיפים?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בני בן השלוש וחודשיים

הוספת תגובה

• העשרה שפתית בבית

ענת תבור
    24/12/2009

דליה שלום,
    שאלת הרבה שאלות, אנסה להתייחס לחלקן.
    באופן כללי, חודשיים זה זמן קצר יחסית בכדי להפנים ולשפר את כל מה שהיית רוצה לשפר. למוטיב הזמן יש תפקיד מכריע והפער שהיה יסגר, אך לא בבת-אחת. תמשיכי לעשות את מה שהודרכת מבחינת החשיפה לשפה, לתת דגם דיבור תקין בכל אינטראקציה ודרך זה את כבר תוכלי לראות עם הזמן שיפור באוצר המילים, בתחביר ובהבנה.
    יחד עם זה - זיכרי את גילו. מענה על שאלות יומיומיות כגון "למה מתקלחים?" לא קל להרבה ילדים בגיל הזה. זה דורש הכללה והבנה מעבר להתייחסות לעצמי כילד וזה דורש יכולת קוניטיבית גבוהה שמתפתחת עם הגיל וצריך סבלנות.
    חומר קריאה מומלץ הוא הספר: "ילד מה הוא אומר?" בהוצאת מכון מופ"ת, שמסביר על התפתחות שפתית ודרכים לעידודה.
    לגבי ההיגוי - אני לא יודעת מה בדיוק הקושי, מוטב להתייעץ עם הקלינאית המטפלת. בכל מקרה, גם כאן ניתן לתת מודל של המילה המשובשת, לחזור אחריו בצורה הנכונה, מעט יותר מודגש.
    ספרי ילדים יש בשפע, כל מה שתבחרי - הוא ישמח. ניתן לעשות מנוי בספריה המקומית וכך הילד זוכה להחשף לחווית הקריאה, לבחירת ספרים ולקרוא מגוון ספרים.
    "לשחק לפי החוקים"- גם זו יכולת נרכשת. התחילי בחוקים "מקלים", פשוטים יותר. שחקו עם מעט קלפים תחילה כדי לא להעמיס. חזרה על המשחק שוב ושוב, גם בחברת בני הבית האחרים, יכולה להוות דגם טוב שחוזר על עצמו, עד שיקבל עליו את החוקים וישתלב. בקיצור - חשיפה איטית ודרישות שעולות בהדרגה, במטרה שיצבור חוויות חיוביות.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו