בת שנה ושמונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנה ושמונה
    שלי
    27/12/2009

ביתי בת שנה ושמונה נושקת לשנה ותשעה חודשים מטופלת בהתפתחות הילד עקב עיכוב בהתפתחות יש לה אוצר מילים של בערך 30 מילים אות אחת אינה הוגה אותה בכלל והיא האות מ' שבאה מאיזור האף כנראה בגלל שחסומה שם לגמרי
    ביקשתי מהפיזיוטרפיסטית שלה שתפנה אותנו לקלינאית תיקשורת שתבדוק את הילדה מבחינת שפה כי גם מתוך ה - 30 מילים לא הכל ברור
    למשל במקום לומר מיים אומרת בייב במקום אמא איבה במקום לומר מוצץ אומרת צצי השבוע התחילה לומר תוכי אך היא אומרת הפוך כותי היום גם אמרה את השם שלה והצביעה על עצמה מזהה איברים בגוף ובפנים ששואלים אותה מצביעה על האיברים וכו' אבל לא מבטאת אותם עדין יש מקום כן לפנות לקלינאית תיקשורת? אגב גם מצרפת לפעמים שתי מילים כמו למשל באוכל שטעים לה אורמת טעים עוד או שרוצה מיים אומרת באבי בייב = בקבוק מיים האם זה נחשב תקין?
    כמו כן התייעצתי עם מנהלת המעון שאמרה לי שהיא לא דואגת מזה ולא היתה רצה עדין לקלינאית תיקשורת מאחר ויש גם בני שנתיים שעדין לא מדברים והילדה שלי היא תיקשורתית מאוד וחברתית מאוד
    סליחה על האורך אשמח לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה ושמונה

הוספת תגובה

• דיבור בגיל שנה ותשע

ענת תבור
    27/12/2009

שלי שלום,
    מבחינת אוצר המילים של ביתך - נשמע בתחום הנורמה כרגע. המילים הראשונות לא חייבות להיות "אמיתית". המילה "צצי" למשל, היא מילה מצוינת בגיל הזה. מה שחשוב - שתהיה עקבית וידועה לסביבה. גם אם המילים לא נאמרות בשלמותן - זה עדיין בסדר לגילה.
    הדבר היחיד שמטריד אותי זה שאמרת שיש חסימה במעבר האויר לאף. האם בגלל מבנה בעייתי / בעיות של נזלת כרונית? למה בדיוק את מתכוונת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שלי
    28/12/2009

אכן מגיל חודשיים לערך ביתי סובלת מנזלת כרונית לעיתים אף סמיכה יותר ויש תקופות בהם אנחנו מנקים את אפה כל חמש דקות ופחות
    יש כבר תור לאף אוזן גרון מומחה לילדים כי אני רואה שהיא סובלת מאוד מכך וגם כמובן התעורריות תכופות בלילה אני מדברת על חמש פעמים בלילה לכל הפחותאולי ברגע שנפתטר את בעית הנזלת תוכל לדבר יותר טוב יש קשר בין הדברים?
    ותודה על תשובה מהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשלי

ענת תבור
    29/12/2009

חשוב במקביל לביקור אצל א.א.ג. לבצע בדיקת שמיעה בכדי לראות האם שמיעתה תקינה או שגם היא מושפעת מחוסר האיוורור בתוך מערכת האף-אוזן-גרון.
    לירידת שמיעה יכולה להיות השפעה משמעותית על התפתחות הדיבור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקבע תור

שלי
    30/12/2009

בינואר יש גם תור לבדיקת שמיעה במרפאת שמיעה הופננו ע"י רופאת ילדים
    במידה ויש פגיעה מזה בשמיעה מה שלא כל כך נראה לי מה הטיפול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידת שמיעה

ענת תבור
    03/01/2010

מצב של דלקות חוזרות / נוזלים באוזניים עם ירידת שמיעה - מחייב טיפול רפואי כלשהו (יש אפשרויות רבות שיוסברו לך על-ידי הרופא אם יהיה רלוונטי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מתברר ש..........

שלי
    06/01/2010

הפרעות הדיבור אצל הילדה שלי נובעים מאינדואיד שקדים מוגדלים ופוליפים אמורה בקרוב מאוד לעבור ניתוח כי בשל הבעיה הזאת של הכל יחד יש גם הפרעות בשינה וזה גורם לעיכוב התפתחותי בהכל. דיברתי עם קלינאית תיקשורת במכון שאמרה שיש לחכות עד אחרי הניתוח כדי להתחיל טיפול מאר והילדה מאוד מאוד מנסה לתקשר ולדבר מקשקשת המון וגם מבינה מאוד כל מה שאומרים לה ומסבירים לה אבל בגלל שלא מדברת וקשה לה אז לפעמים מתרגזת ובוכה וכועסת אני משתדלת לדובב ולהבין למשל במקום לומר מיים (האות מ"ם אין לה בכלל ) אומרת בייב יש כאילו שחושבים שזה ביי ואומרים לה ביי ואז היא מתרגזת אז אני מסבירה להם שהכוונה היא למיים אני מביאה לה מיים והיא שמחה ושהיא אומרת ביי היא עושה גם עם היד אז אי אפשר לטעות
    אני מאמינה שאחרי הניתוח (שמים לה כפתורים גם כי יש כל הזמן דלקות חוזרות ונוזלים באוזן) היא רק תפרח ותתקדם ונעזור לה ללמוד לדבר נכון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה

ענת תבור
    07/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שלי
    30/12/2009

נקבע תור לאמצע ינואר כבר לבדיקת שמיעה גם הופננו ע"י רופאת הילדים בגלל הדלקות החוזרות גם לראות שלא נפגעה וגם בגלל שלא מדברת ברור אומרנם יש לה כ - 30 מילים נוסף השבוע גם תכו =תוכי מיובל המבולבל שכל כך אוהבת לראות ויש שם תוכי וגם אוטו כלומר הוסיפה עוד 2 מילים כלומר שיש כ- 30 מילים אבל לא הכל ברור ויש גם צירופים של 2 מילים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו