גמגום קל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמגום קל
    שלומי
    01/01/2010

שלום
    שמתי לב שרוב הגולשים כאן שואלים שאלות על ילדיהם
    לשם שינוי אני שואל לגביי

אני כרגע בן 20
    ויש לי גמגום קל ולא בדיוק גמגום שנתפסת לי איזה אות או משהו ואני מושך אותה כמה פעמים
    אצלי זה שונה
    לפני שאני בא להגיד את המילה או להתחיל לדבר אז אני לא מצליח להוציא לפעמים את המילה
    נגיד שאני רוצה לומר את המילה "תביא לי "
    אני לא מצליח להוציא את ההתחלה ,זה האות ת' נתקעת כמו תתתתתתת כזה ארוך ואז משתחרר ואני מצליח
    אני אפילו זוכר מתי בפעם הראשונה זה התחיל
    שהייתי בבית ספר יסודי בערך בכיתה ד ',אני זוכר שדיברתי עם מישהו
    ואז הוא אמר לי ,מה יש לך אתה מגמגם
    ומאז פעם ראשונה שביכלל ידעתי על זה ,או שמאז זה התחיל
    ומאותה הזמן התחלתי לשים לזה לב או שהיה קיים או שלא
    ובכל פעם שאני רוצה לדבר אני חושב הרבה אם תצא לי המילה או לא תצא ולכן אני מעדיף לשתוק
    בכיתה לא יכלתי להצביע ולדבר כי אז כולם היו שותקים והייתי צריך להתחיל את הדיבור והייתי חושב שאני לא יצליח אז הייתי מתפרץ כל הזמן באמצע ואת התקיעה אף אחד לא שומע אם היתה תקיעה
    אז מצאתי פתרון כזה שאני רוצה להגיד משהו אני אומר "אאאאא תביא לי את זה בבקשה "
    ולפעמים גם ה"אאאאא"לא יוצא
    וזה עושה לי המון בעיות בחיים שאני מתקשר או משהו ,עונים לי ואז אני לא מצליח להתחיל את השיחה ואני אומר מילה אחרות לא כמו מישהו רגיל שיכול להגיד "היי שלום ,מה נשמע" וכאלה
    אני שותק כמה שניות ואז איך שיוצא לי המילה אני אומר את כל מה שיש להגיד בלי הפסקה
    "שלום ,מה נשמע ,זה שלומי ,שומע אתמול דיברתי עם אחי והוא אמר שאני ילך ,וכו'"
    וזה סתם רק דוגמא
    שאני מנסה לדבר יש שתיקה כזאת של כמה שניות שאפילו אויר לא יוצא
    והייתי שמח אם תוכלי להציע לי פתרון כל שהוא הבעיה מפריע לי מאוד
    ורציתי לדעת אם ישנה דרך לטפל בבעיה,אם זה ביכלל קשור לתחום הזה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמגום קל

הוספת תגובה

• גמגום

חן לדרר
    03/01/2010

שלומי שלום
    אתה מתאר קושי האופיני לגמגום וזה ההתקעות במילה שאליו נלווים ניסיונות להקל את הבעיה שלעיתים עוזרים אך לעיתים מקלקלים יותר.
    בהחלט טיפול קלינאית תקשורת יכול מאוד לעזור. מומלץ לפנות לאבחון קלינאית תקשורת.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל .

שלומי
    03/01/2010

בעיר שאני גר בה אני בטוח שאין קלינאית תקשורות
    ביכלל רק לפני כמה זמן ידעתי שיש דבר כזה

הייתי רוצה לדעת איך אוכל למצוא קילאית תקשרות וכמה דבר כזה אמור בערך לעלות ??
    וחוץ מזה יכול להיות שזה לא קשור לדיבור ,ויותר קשור אולי להפרעה פסיכולגוית ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום

ז'קלין סקרן מנסור
    05/01/2010

הי שלומי
    תוכל לפנות דרך הקופה שלך
    הם ידעו איפה להפנות אותך ( אם דרך הקופה או באופן פרטי ) לקלינאית תקשורת באזור שלך.
    לפי התיאור שלך זה אופייני לגמגום

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום יכול לעבור

עומר
    18/03/2010

שלומי שלום
    לי היתה אותה בעיה כמו שלך ויצאתי מזה ככה שזה ניתן לטיפול עד כדי כך שלא ירגישו שהיית מגמגם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו