בן 4 מגמגם כשנה לסירוגין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 4 מגמגם כשנה לסירוגין
    אולגה
    18/02/2010

שלום. בני יהיה בן 4 השבוע והוא מגמגם כשנה. הוא חוזר על מילים או אוטיות מספר רב של פעמים. היו תקופות של חודשים או שבועות שהגמגום נעלם. כיום הוא מגמגם ואפילו מדי פעם עוצם את העיניים כשמנסה להוציא מילה שנתקעה. בטיפת חלב ובכתבות שונות באינטרנט המליצו לא להתייחחס ולא לעשות כלום. האם טעיתי ? האם הייתי צריכה כבר מזמן להתחיל לטפל בנושא? האם עדיין צריך להמתין שזה יעבור לבד? הצילו!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 4 מגמגם כשנה לסירוגין

הוספת תגובה

• גמגום

ענת תבור
    18/02/2010

אולגה שלום,
    ההנחייה המקובלת בגיל זה של "לא להתייחס לגמגום כשהוא מופיע" הינה נכונה וזאת במטרה לא להעלות את הגמגום למודעות של הילד, דבר הגורם להופעה של התנהגויות מפצות או חיזוק הגמגום.
    מכיוון שאצל בנך רואים כבר תנועות לוואי, כמו עצימת העיניים, זו דוגמה לכך שמנסה לגייס שיטות אחרות בכדי להוציא את המילים, דבר המעיד על מודעות שלו לקושי. בנוסף, תקופת הגמגום ממושכת יחסית, ולכן - מומלץ לפנות לטיפול קלינאי תקשורת ולעזור לו למצוא אסטרטגיות יעילות יותר לדיבור שוטף.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בגמגום

עומר
    17/03/2010

אולגה שלום
    בנך בגיל שכבר התפתחות הדיבור שלו כמו שאת מתארת היא חריגה
    כפי שאמרה מנחת הפורום חשוב בשלב זה להתייעץ עם קלינאי תקשורת לאבחון הבעיה
    חשוב לי להדגיש שעלייך לשים לב שלא מנסים לגרום לו לדבר יותר יפה עם הגמגום כי ככה הוא לא ידבר שוטף אף פעם! . אני הייתי מגמגם וכעת כבר לא עד כדי כך שאי אפשר להבחין בזה שהייתי מגמגם אם אני לא מספר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו