בני בן 11 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בני בן 11 חודשים
    רחל
    25/02/2010

שלום
    בני בן 11 חודשים עם התפתחות תקינה עד עכשיו,מתהפך לשני צדדים מהבטן ומהגב מגיל 5 חודשים,דילג על זחילת גחון וזוחל על שש מ7חודשים,מתישב בעצמו מ8חודשים ונעמד בעזרת חפץ מגיל 8.5 חודשים.הולך סביב חפצים מגיל 10.5 חודשים.יושב כל סוגי הישיבה חוץ מw,השאלה שלי לגבי מוטוריקה עדינה ושפה. הוא לוקח מאוד יפה עם אצבע ואגודל דברים קטנים(פינצטה) מוחה לעצמו כפיים. כשאנו אומרים לו למחות כפיים הוא לא עושה בכלל,לא מצביע ולא עושה ביי ביי.אנחנו מנסים כל הזמן להראות את זה ולעניין אותו בלהשחיל טבעות או גופים לחורים וזה לא מעניין אותו בכלל, למרות כל ההתלהבות שאנחנו מראים.בבית אנחנו דוברים שני שפות,בעלי רק עברית איתו ואני משתדלת לדבר איתו מאז שהוא נולד רק ברוסית.הוא לא במעון ונמצא כמה ימים שלמים איתי ושאר עם סבתא דוברת עברית.הוא לא אומר שום דבר שדומה למילה כלשהי חוץ מסתם קולות.אמרו לי שהוא ידבר מאוחר יותר בגלל שאין שפה אחידה.השאלה מה אפשר עוד לעשות על מנת לשפר את המוטוריקה העדינה שלו(השחלת טבעות,ביי ביי, הצבעה) ומתי כן אני צריכה להתחיל לדאוג לגבי שפה ואלמנטים הנ"ל שהו לא מבצע.

נ.ב הוא יכול לשחק לבד ולשבת על משחק אחד די הרבה זמן.סקרן ושקט יחסית.
    אני פשוט לא יודעת מה לעשות עוד כדי לעניין אותו בזה.

תודה רחל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בני בן 11 חודשים

הוספת תגובה

• שפה ותקשורת

ענת תבור
    03/03/2010

רחל שלום,
    רציתי לשאול אותך מספר שאלות:
    - האם בנך מפיק קולות דמויי דיבור (ממלמל, משמיע קולות כשרוצה משהו, כשמח לראות מישהו וכד').
    - האם בנך מגיב אליך כשאת פונה אליו, מסתכל עליך, שמח להיות בחברתך. האם מושיט ידיים לכיוונך.
    - מה הוא עושה כשרוצה משהו - אוכל, צעצוע וכד'. האם משיג לבד או שנעזר בכם - בהפניית מבט, השמעת קול, הושטת יד לכיוון החפץ תוך שהוא מסתכל אליכם?
    - האם את מתרשמת שמגיב לצלילים, לשירים מוכרים?
    - האם נראה לך כי מבין דברים שנאמרים לו?
    בגיל שלו, עדיין טווח נורמה מבחינת התפתחות השפה המילולית (מילים) והבלתי מילולית (תנועות וג'סטות) הוא רחב, חשוב לראות שיש יכולות קודמות לכן שהם מתאימות לגיל, כמו הדברים שפירטתי קודם.
    חשוב להמשיך לעודד אותו ולחשוף אותו לתנועות, קולות ומילים - דרך המשחקים שאוהב, דרך ספרים והצבעה על תמונות או על דברים שאתם רואים יחד במהלך טיול. חשוב להמשיך ולהשאר קבועים בשפה בה בחרתם לדבר איתו.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

רחל
    09/03/2010

הוא מגיב יפה ובשמחה אלי ולבעלי אחרי שהוא לא רואה אותנו פרק זמן,זה מתבטא בזחילה/הושטת ידיים אלינו עם קולות שמחה.הוא ממלמל הרבה מאוד כל מיני צלילים כמו טהטהטה מהמהמה לפעמים אומר אבא אבל לא נראה לי שהוא מבין מה אומר וזה עוד צליל נוסף עבורו.יש עוד צלילים נוספים.לא עושה קול של או בהתלהבות אבל מראה התנהגות שונה ושמחה עם קולות כשמתלהב ממשהו. הוא יודע לקחת לבד משחק שרוצה גם אם הוא נופל מתחת לספה או כל דבר אחר. כשהוא אוכל הו מפיק קול של אםםםם בזמן האוכל.כשמשחק עם עצמו הוא כן עושה קולות אבל לא ראיתי התלהבות מסוימת לשירי ילדים חוץ מלמוזיקה קלאסית ברקע. כשיש מוזיקה קלאסית הוא עושה הרבה קולות ונראה ששר ביחד איתה.כשמתעצבן הוא עושה ממש קול עצבני ומראה חוסר שביעות רצון (למשל אם נגמר האוכל באמצע שהוא אוכל,לא מרשים לא לשחק עם משהו מסוים או לא מצליח להגיע למשהו שגבוה או לא מצליח לפתוח).
    חוץ מזה בימים אחרונים הוא התחיל ללכת עם יד אחד כמה צעדים אך השחלת טבעות,הצבעה וביי ביי נראה שממש לא מעניין אותו למרות כל מה שאנחנו מנסים לעשות.כמו שאמרתי הוא יודע לקחת יפה חפצים קטנים עם שתי אצבעות(צ'ריוס,ספגטי,חוטים דקים).הוא מצליח להפריד חלקים של לגו גדול לאחד אחד ולדפדף בספרים שלו. הוא לא מראה לי התמונות של חיות כשאני שואלת אותו למרות שאני מראה לו כל יום במשך חודשים כבר אבל למראה כלב או סוס אמתי הוא ממש שמח ומחייך גם כשאני מזכירה את שם של הכלב שהולכים לבקר.
    אני לא יודעת אם הוא מבין מה שאני אומרת לו, נראה לי שכן.פעם הוא היה מגיב ומתייחס ללא עכשיו הוא פשוט לא שם עלי.
    יש לו שמיעה מצוינת,כי כל רעש קטן בחדר מעיר אותו משינה.
    חמותי טוענת שהוא מסובב ראש לכיוון המוזיקה כל פעם שמתחלף כלי הניגון אבל נראה לי שהיא סתם מגזימה.

תודה רבה
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרחל

ענת תבור
    09/03/2010

נשמע שלבנך הפקת צלילים מגוונת וגם מותאמת לסיטואציה ורגש ולכוונה שלו. כל הדברים אותם פירטת עדיין תקינים לגיל ולא כל הילדים משתמשים בג'סטות לפני גיל שנה. חשוב כרגע לשים לב לנושא ההבנה: לא רק תמונות, אלא באמת דברים שהכי משמעותים לו כרגע, כמו חפצים שאוהב, בני המשפחה (לשאול איפה אבא/אמא/סבתא? ולראות אם מביט לכיוון), "איפה אור?", איפה הכלב? וכד'. חשוב לשים לב שמצליח להסביר את כוונותיו גם ללא מילים או תנועות - ע"י הפקת קול, הבעות פנים, מבט אליכם, תנועות גופו.
    תמשיכי לחשוף אותו לשירים ולספרים, תצביעי את בעצמך על מה שאת מספרת או על דברים שאתם רואים יחד מרחוק, תחשפי לתנועות ידיים שונות בזמן שירים (ידיים למעלה, על הראש, מחיאת כפיים וכד'). גם אם לא מחקה אותך - שימי לב שהוא קשוב אליך ומפנה אליך את תשומת ליבו.

הכי חשוב - להנות יחד.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו