ייעוץ דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ייעוץ דחוף
    טלי
    24/03/2010

ביתי בת השנה ועשרה חודשים מתקשה בדיבור אני רואה שהיא מנסה להגיד מילים מסוימות ולא מצליחה וזה מתסכל אותה ואותי
    לדוגמא היא אומרת אמא-אמה אבא היא אומרת רגיל לרוני אחותה היא קוראת יהל ויש הרבה תחיליות כמו בלון היא אומרת ב כדור -דו ליהי-ליהי טבור-בו עידו-גו וכו מילים כמו אף פה אוזניים וכו היא לא מצליחה והיא מבינה שהיא לא יכולה אז שמבקשים ממנה היא מתעלמת
    יש פעמים שאני יושבת איתה ומנסה ללמד אותה מילה אני רואה שהיא מסתכלת על השפתיים שלי אך לא מצליחה
    אני אשמח לקבל יעוץ (האם אני צריכה כבר בגיל זה לגשת לקלינאית תקשורת או לייעוץ אחר)
    תודה מראש
    טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ דחוף

הוספת תגובה

• קשי בדיבור

חן לדרר
    24/03/2010

טלי שלום
    בגילה של ביתך זה תקין לדבר באופן לא מדוייק ורוב הילדים אינם חשים תסכול. חשוב מאוד לא לעורר את מודעותה לךעניין למשל ע"י ניסיון ללמדה לדבר נכון. בגיל הזה חשוב להנות מדבריו של הילד כפי שהם נאמרים ולהתעלם מאופן הגייתם. למען התפתחותו העתידית כן מומלץ לחזור בצורה נכונה אך רק כחלק מהשיחה ובאופן חיובי. לדוגמה אומרת 'דו' עונים כדור גדול'
    ברוב המקרים ההיגוי משתפר עם הגיל אם תרגישו שאין שיפור בחודשים הקרובים או שלמרות שהפסקתם להתיחס לכך היא עדיין מתוסכלת אזי שווה להגיע לאבחון קלינאית תקשורת
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו