מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנה ועשרהלירון20/04/2010
שלום,
בן שנה ועשרה חודשים בדיוק....
ילד מאוד תקשורתי, בעל התפתחות קוגנטיבית ומוטורית טובה מאוד. יוזם משחק משותף.
מגיל קטן לא הרבה למלמל ג'יבריש אלא רק הברה - אה.
כיום יודע להגיד מילים - אבא, אה - מא (אמא), הב - הב (לכלב), אף, עין, עץ, צץ (מוצץ), לא, מים, איץ (למיץ), אט (לשוקולד). חוץ מאלה יש לו עוד הרבה מילים שהן רק בעלות הברה אחת למשל ניים - לנעליים או שבעזרת ההברה אה ושינוי האינטונציה אומר מילים שונות למשל - אוווו (לכדור) ואאאאאאאההה ( בקול נמוך למיאו של חתול).
אני כן רואה לאחרונה שיפור ביכולת שלו לנסות לחקות וכן אני רואה מילים חדשות אם אפשר לקרוא להן מילים היות והן לא תקניות.
אני יודעת שבגיל הזה, זה מאוד אופייני חצאי מילים או להגיד רק את הסיומות אבל, עדיין אין לו מגוון של הברות כמו ג, ט, ד. וגם כמעט ואין מילים שלמות ושלא נדבר על התחלה של צירופי מילים.
אני די בדילמה אם ללכת לאבחון (עבר בדיקת שמיעה - תקינה) היות ואני כן רואה שיפור וגם הוא עדיין די צעיר. הבנתי שקלינאיות בגיל הזה די לא מטפלות אלא רק מתדרכות את ההורים.
האם לדעתך מצבו מצריך אבחון או כדאי לתת לו עוד כמה חודשים? מה גורם לעיכוב שפתי במידה ושאר התחומים תקינים, האם זו בשלות מוחית? והאם יש קשר בין זה להתפתחות הקוגנטיבית בהמשך?
ושאלה נוספת, סליחה על האורך, איך בכל זאת אני יכולה לחזק אותו בבית?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה ועשרה
ז'קלין סקרן מנסור20/04/2010שלום לירון
את תיארת בפרוט את הדבור והפקת המילים אשר מראות , כמו שאמרת , על מגוון מצוצמם של עיצורים ויכולת הפקת שתי הברות ביחד. הייתי רוצה לשמוע גם על ההבנה של השפה , הבנת הוראות , זיהוי חפצים ותמונות לפי שם ....
אני כן ממליצה לגשת לאבחון של קלינאית : גם אם לא תראה לנכון להתחיל טפול ישיר - היא תדריך אותכם איך "לחזק אותו " ואיך להרחיב את הפקת העיצורים וההברות.
אתם תוכלו בינתיים ליהנות מהמשחק שלו ודרך זה לחזור על המילים השלמות וגם להתחיל לצרף שתי מילים (כדור לאבא ) וכו ...
ניתן להוסיף עוד מילים חדשות וקצרות מחיי היום יום שלו
ניתן לנסות להוסיף עוד צלילים דרך משחקים למשל צליל שורק ( שששששש) לשקט ושינה עם הדגמה על הפה
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך....
לירון21/04/2010תודה על תשובתך,
לגבי ההבנה התקשורתית שלו היא מצויינת אפילו לדעתי (משתדלת להיות אובייקטיבית) מעל למצופה לגילו. מבין הוראות בצורה מדויקות ואפילו הוראות מורכבות כמו: לך תביא את הכדור שמאחורי הספה או תניח את המשחק על השולחן שבחדר.הוא מאוד תקשורתי ואוהב משחק משותף.
מזהה תמונות מספרים ויודע קטעים ממנו למשל בחמישה בלונים - מנפח עם הפה בלון ועושה עם היידים בום טרח ועוד'.
לגבי הצלילים - ש.... לשקט הוא עושה ושם יד על הפה.
הוא גם פיזית מצליח לנפח מעט בלון ולהפריח בועות סבון.....לועס היטב מזון מוצק ולא מרייר.
כמו שציינת אכן רוב המילים שלו הן בנות הברה אחת זה מה שמעט מדאיג אותי. לפי מה שציינתי האם בכל זאת היית ממליצה ללכת לאבחון או לחכות מעט?
במידה כון, האם יש קלינאית מומלצת באזור פ"ת שמתמחה בגילאים האלה (שנה ועשרה)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללירון
ז'קלין סקרן מנסור21/04/2010שלום
לפי מה שאת כותבת נראה שהבנת השפה מתאימה לגילו
יפה שהוא עושה חיקויים של קולות , תמשיכו בכיוון ותוסיפי עוד קולות דרך משחק וספרים.
תמשיכי להגיד לו את כל המילה למשל הוא אומר /בא/ לאבא את תגידי /א-בא / ותראי לו את ( כאילו משתתפת איתו ) ושהוא יקשיב למה שאת עושה ללא דרישות ממנו וכך עם שאר המילים .
אם תרצי לפנות לקלינאית תקשורת לאבחון - אני ממליצה שתעשי את זה דרך קופ "ח של הילד , לרוב יפנו אותף בגיל זה להתפתחות הילד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)