מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא עונהנור13/05/2010
שלום.
אני מקווה שאצליח להסביר את המקרה.
הבת שלי כיום בת שנתיים ו-4 חוד'.
היא התחילה לדבר לקראת גיל שנתיים היא עדיין מפתחת את השפה ועוד לא מדברת שוטף, אבל היא כן מסוגלת להגיד מה היא רוצה.
יש דבר אחד שמטריד אותי מאז שהיא התחילה לדבר, היא לא עונה לשאלות. זה ניראה כאילו היא לא מבינה מה שואלים אותה.
למשל אם שואלים אותה אם היא רוצה משהו כמו "רוצה בקבוק חלב" אז או שהיא תענה "לא בקבוק חלב" או שהיא תחזור על השאלה "רוצה בקבוק חלב"? ולאחרונה היא פשוט עונה ב"רוצה בקבוק חלב" וזה במקום המילה "כן". מעולם היא לא אמרה את המילה "כן".
אם שואלים אותה שאלות מורכבות יותר כמו "איזה צבע הכדור?", או "איפה הבובה שלך?" או "את משחקת עם הדובי?" היא לא עונה, היא פשוט חוזרת על השאלה ואם שואלים שוב אז היא שוב חוזרת על השאלה.
זה מטריד שהיא לא עונה לשאולות. כי אני לא מצליחה להבין אם התשובה היא כן או לא. ובאופן כללי אי אפשר לנהל איתה שיחה של שתתאים לגיל שלה.
איך אפשר לגרום לא לענות על שאלות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בהבנה
ענת תבור13/05/2010נור שלום,
מה שאת מתארת אכן יכול להיות קשור לבעיית הבנה. אני ממליצה לפנות לאבחון של קלינאית תקשורת כדי שתכול להתרשם, לייעץ ולהמליץ לך מה לעשות הלאה.
בינתיים, בכל פעם שאת שואלת אותה שאלה, לאחר שאת מבינה למה היא מתכוונת בתשובתה, אז תעני במקומה כדי שתשמע ותלמד.
למשל אם שאלת אותה אם היא רוצה חלב והיא חזרה אחרייך אך גם לקחה את החלב ושתתה - תעני במקומה, "כן" או "כן, אני רוצה". כנ"ל לגבי "לא" כמובן, או תשובות לשאלות פשוטות כמו מה? ו"איפה? חפשו יחד חפצים ואחרי שאתם מוצאים אותם תכריזי שתשמע: "הנה" או "למעלה" / "בארון" וכד'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואוו איזה תשובה מהירה
נור13/05/2010תודה :-)
אני אתחיל לענות במקומה כמו שאמרת.
אם זה לא יעבוד אני אפנה לקלינאית תקשורת.
דרך אגב, בעלי כבר אבחן את הבעיה שלה ממזמן,
הוא טוען שהיא עונה בשאלה בכוונה כדי להרגיז :-)))
הוא צודק בדבר אחד, היא באמת מצליחה להרגז.
:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)