מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משיכת הברותאורי20/05/2010
שלום,
בני החל טיפולים אצל קלינאית תקשורת לפני כשנה, היום הוא בן 5.
בחודשיים האחרונים בני החל למשוך הברות ומגמגם. לדוגמא: אאאאאאאבא
כשהוא מבטא מילה עם האות "ל" הוא מוצא את הלשון ומתאמץ לבטא אותה.
את האות "פ" הוא מנפח פיו באויר.
יש לציין שהדיבור שלו השתפר מאוד בשנה האחרונה, אנו מודאגים ממשיכת ההברות.
הקלינאית המליצה לעשות הפסקה של חודשיים. עבר חודש והמצב החמיר.
אנו בבית לא לוחצים עליו, הוא מדבר המון ומודע למצב. הוא אמר לי אתמול "אבא אני כל הזמן נתקע"
זה קורע אותנו.
כמו כן אתמול שמתי לב שהוא היה שקוע במשחק עם עצמו, ודיבר לעצמו ללא תקיעות.
יש לנו משחק שאני אומר משפט ובני צריך לחזור אחרי ולתקן אותי אם המשפט לא הגיוני - הגימגום שלו פחות מורגש.
בברכה
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משכית הברות
חן לדרר20/05/2010אורי שלום
מתאורך יתכן שמדובר בגמגום אך גם יכול להיות חוסר שטף התפתחותי המופיע בתקופות מסוימות עד גיל 6 שנים
בתקופה של חוסר שטף אנו נוטים לעשות הפסקה מטיפול ק"ת כדי למנוע מתן דגש כה רב על הדיבור. יחד עם זאת אם אתם מוטרדים כדי לקבוע פגישה עם הקלינאית שלכם ולחשוב יחד מה עושים.
באופן כללי הפערים שתארת בין מצבים שונים מאוד אופיניים לבעיות בשטף - ברוב המקרים לא יופיעו בעיות שטף כאשר האדם מדבר לעצמו וכן בסיטואציות הדורשות שפה ככל שהשפה מורכבת יותר וקשה יותר לדובר התופעה עשויה להחמיר לכן משימה שעיקרה לחזור על דבריך קלה יותר ומאפשרת שטף טוב יותר.
נסו בבית התעלם מהתופעה, להנות מהתוכן של הדברים, להפחית דרישות שפתיות. במידה ובינכם פותח זאת לדיון כמובן להגב אך לא ליזום התיחסות לכך ואם התופעה לא פוחתת צריך להגיע לאבחון ק"ת בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

(1).jpg)