מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנתייםלירון07/06/2010
שלום,
שאלתי בעבר כבר בפורום הנ,ל לגבי בני השנתיים (ליתר דיוק בעוד כשבוע)
הוא מאוד מפותח בכל התחומים - מוטוריקה עדינה וגסה, קוגנטיבית וחברתית.
הוא ילד מאוד תקשורתי יוזם משחק משותף, מזהה את כל איברי גוף (יודע גם לשיים - יד, אף, עין) מבין ומבצע הוראות מורכבות כמו כן מבין מילות יחס - מעל מתחת ליד ועוד'. כשקוראים יחד סיפור מזהה תמונות של חיות עושה קולות שלהם ומבין סיטואציות כמו - ראה תמונה של ילד בוכה הוא אומר למה (הילד נפל מהאופניים) ועוד'.
הבעיה מתחילה (אני כבר לא יודעת אם זה באמת בעיה או ציפייה גבוהה שלי) בהפקה של המילים. רוב המילים שלו הן בנות הברה אחת (אומר סופיות) בעיקר משתמש לצורך כך בהברה אה. אך עדיין יש מגוון אם כי לא גדול למשל : איריס (איס), תרנגול (אול) וכדומה.
עדיין לא אומר הברוות כמו גה, דה, (למשל שואלת איך עושה ברווז - עונה יה יה יה)
יש התחלה של צירוף מילים כמו - אמא אי או ( אמא תדליקי אור).
התייעצתי עם הגננת לגבי הפניה להתפתחות הילד (לקחתי כבר טפסים) והיא מצידה אמרה שאין צורך, שהילד בסדר ולתת לו עוד זמן.ושיש ילדים שההבנה שלהם מאוד טובה אפילו מעל למצופה לגילו וזה לפעמים בא על חשבון הפקת מילים. גם בטיפת חלב אמרו את אותו הדבר.
אבל משומה אני לא רגועה כי הייתי כבר מצפה לגילו שיהיה ממש מילים ברורות (בנות 2 בסרות) ועדיין אין!
מה המלצתך? לאור מה שתיארתי ללכת או לחכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בהפקת הצלילים
ענת תבור07/06/2010דנה שלום,
מתיאורך ניתן להבין כי לבנך שפה תקינה ויפה אך קיים איחור ביכולת הפקת המילים. מכיוון שהפער בין מובנות הדיבור ליכולת השפתית כה גדול, הייתי ממליצה לך כן לפנות לאבחון של קלינאי/ת תקשורת, שתוכל להמליץ לך או על טיפול או לחילופין - תתן לך הדרכה איך לעודד הפקות שלמות יותר, תוך מעקב לראות אם ישנה התקדמות.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)