מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התינוקת שלי עדיין לא מדברתמשהיא10/06/2010
התינוקת שלי בת שנה ותשעה חודשים ,היא לא מרבה לדבר היא חוזרת אחרי על המילים אבל לא ממש מדויק, אבל היא לא משתמשת במילים האלה לבדה חוץ מהמילה תביא לי שזה בערבית "האת" וכמובן אבא ואימא .אני קצת מדאגת הילד הראשון שלי כבר דיבר בגיל שנה וארבע חודשים והוא נולד פג בבקשה ממך אני מבקשת הנחייה מה אני יכולה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להגיד גם
משהיא10/06/2010אני רוצה להוסיף שברמה ההתפתחותית היא בסדר גמור היא מבינה את כל מה שאני אומרת או מבקשת היא אוהבת לשמוע סיפורים והיא מצביעה על כל איברי הגוף שלה אז ברמה ההתפתחותית חוץ מדיבור היא ממש טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבור
חן לדרר10/06/2010משהיא שלום
להתפתחות הבעת השפה טווח רחב ולכן יכול להיות ילד שיגיד מילים כבר בגיל 9 ח' ואחר בגיל שנה וחודשיים. יחד עם זאת בגיל 1:09 אנחנו מצפים שיהיו כבר יותר מילים ממה שאת מתארת ולכן מומלץ לפנות לאבחון קלינאית תקשורת.
בינתיים חשוב לבצע בדיקת שמיעה
בבית חשוב לתת דגם של דיבור פשוט, קצר וחזרתי (לדבר אליה במילה-שתיים כל פעם ולהשתדל לחזור על הדברים בהרבה מצבים)
איך הפקת הצלילים הכללית שלה ? האם משמיעה מגוון רחב של צליללים, האם מרבה להשמיע צלילים או ששקטה לרוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר עשיתי לה בדיקת שמיעה והכל תקין
משהיא11/06/2010שלום לך
לא היא בכלל לא שקטה היא כמעט מוציאה את הצלילים ואני ציינתי שהיא חוזרת אחרי המילים שאני אומרת לה לא כלכך במדויק אבל חוזרת אבל העניין הוא שהיא לא משתמשת במילים האלה לבדה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת בת שנה ותשעה
ז'קלין סקרן מנסור13/06/2010שלום לאמא
אני גם מציעה לגשת לאבחון של קלינאית תקשורת כדי להכיר את הילדה מקרוב ולבדוק לעומק איך היא מתקשרת כלומר : איך היא משחקת עם האחר/ איתך , איך היא משתפת אותך /את האחרים בדברים , איך היא מבקשת חפצים , איך היא מבקשת פעולות ( לאכול /לשתות ...) ולבדוק האם במתן דגם להפקה קולית מסוימת האם יהיה חיקוי ואז שימוש ספונטני למשל : בודקים האם אם משמיעים לה קול מכוון של כלב /האו האו בערבית / או /מאע מאע לכבשה / במהלך משחק האם היא תפיק לבד את הצלילים לאחר מכן כאשר תשחק איתם.
לכן חשוב לפנות לאבחון
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)