מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בדיבוראמא אוהבת14/06/2010
בני בן 3.5 נמצא בטיפול אצל קלינאית תקשורת מזה 3 חודשים ,עפ"י אבחון הקלינאית איחור בשפה שבעקבותיו נוצר גמגום בגלל חוסר הבטחון בשפה,ברצוני לשאול כיצד קלינאית יכולה לעזור בטיפול בגמגום אם המפגשים מתקיימים פעם בשבוע ל-45 דקות???.חשוב לי לציין שבעת האחרונה הקלינאית טוענת שחל שיפור עצום בגמגום אך איני יכולה לומר בוודאות מכוון שהגמגום משתנה מעת לעת,יוצא שהוא מגיע אליה והוא לא נתקע במילים
אנא ענו לי בבקשה האם זהו סימן לסיומו של הגמגום מכוון שישנם ימים שהוא מדבר כמעט שוטף וישנם ימים עם קשיים בדיבור ??
אני די מוטרדת כי אני לא יכולה להגיד חד משמעית שזה עבר ומצד שני כבר 3 שבועות כמעט שהקלינאית אומרת שהיא לא שומעת גמגום???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בדיבור
ענת תבור14/06/2010שלום לך,
ה"מתכון" של טיפול חד-שבועי של קלינאית תקשורת בא מתוך ראייה שבטיפול אחד הקלינאית עובדת על תחומים ספציפיים שאותם צריכים לקדם, ובשאר ימי השבוע הילד מתרגל ומפנים זאת (במודע או שלא במודע) בסביבה בה הוא חי (בית, גן וכד'). בשל כך יש חשיבות רבה ליישם את הצפייה, הדרכה וההנחיות שמקבלים בכל טיפול.
לגבי גמגום, עבודת ההמשך בבית הינה חשובה מאד. התייחסות מותאמת של ההורים לדיבור ילדכם או תרגול דיבור שנלמד בטיפולים - הינם משמעותיים מאד לשיפור בשטף הדיבור. חשוב לזכור שגמגום בגיל זה נחשב פעמים רבות לחוסר שטף התפתחותי והוא עובר בשלב מסויים, בעיקר עם השיפור בשפה.
הקלינאית משווה את שטף הדיבור שלו מפגישה לפגישה ורואה שינוי, אך חשוב שתבחנו את שטף הדיבור במהלך כל השבוע ותשאלו את עצמכם - האם יש שינוי בטווח הארוך? האם אתם חשים שיש לכם כלים טובים יותר להתמודד עם הגמגום שלו? האם אתם חשים שיפור בשפה של הילד?
בקיצור, צריך סבלנות, אך גם לקחת אחריות על עבודת ההמשך בבית, וככה יחול השינוי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
אמא אוהבת20/06/2010ענת תודה רבה לך על תשובתך..
א. ברצוני להוסיף שבתחילת הטיפול הקלינאית לימדה אותו מס' שיטות ולהקלה על הדיבור השוטף אך מכוון שהוא לא שיתף איתי פעולה בבית הפסקנו והיא אמרה לי שרצוי לעבוד איתו על השפה שתוביל להעלמות הבעיה,טענתי בפניה שאולי הוא קטן מידי בכדי לעבוד על הנושא מכוון שהוא לא מודע כל כךל בעיה .היא טוענת שצריך לספר לו על הבעיה שלו כדי שירצה לעזור לעצמו ...ופה אני קצת לא מסכימה איתה ??? מה דעתך ??
ב. דיברתי איתה השבוע בטל' וסיפרתי לה על ההחמרה בשטף והיא אמרה לי שזה בגלל סוף שנה שבגן מדברים איתם הרבה על מעבר לגן חדש וכנראה הוא לחוץ..
בגדול האם יש לי אפשרות לבקש חוו"ד נוספת כי לפעמים יש לי תחושה שאני לא כל כך בטוחה בדבריה מה דעתך??? יתכן ואני לחוצה מידי לכן אני מערערת לעיתים על דבריה ??
אודה לך מאוד על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ענת תבור20/06/2010בגיל זה חשוב מאד לא להעלות את הגמגום למודעות של בנך. מודעות יכולה לגרום להמנעות מדיבור ולמציאת אסטרטגיות לא טובות להמנע מגמגום וכך יכולה לעודד שימור של הגמגום. כאשר כבר יש מודעות - אנחנו כמובן מתייחסים למצוקת הילד ועוזרים לו ומדברים איתו על הקושי.
באופן כללי - חוסר שטף וגמגום מאופיינים בגליות ויכולים להיות מושפעים ממצבי לחץ, פחד וכד'. כך שיכול להיות שתקופה זו של חוסר ודאות ומעבר מגן לגן מערערת את הילד וזה בא לידי ביטוי בהחמרת הגמגום. יכולות להיות לכך סיבות נוספות ויכול להיות שאין קשר... אם את מרגישה שיש החמרה משמעותית בגמגום, ניתן לשקול חזרה לטיפולים.
לגבי בחירת הקלינאית - חשוב שתרגישי נוח לשוחח עימה וגם לשאול שאלות לגבי המלצותיה. יכול להיות שזה יעזור לך להבין את הכיוון הטיפולי שהיא פועלת בו. במידה ואינך סומכת עליה, תמיד תוכלי לפנות לחוו"ד נוספת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)