מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 9 חדשים לא הוגה הברותקרי20/06/2010
הי,
בתי בת 9 חדשים. היא הוגה רק את ההברה "אה".
היא יכולה לומר זאת חזק או חלש, קצר או רצוף.
בנוסף היא הוגה משהו בסגנון 'ששסס' (כמו גלים בים...).
ו"בו" - אבל לא עם ב' אלא מנפחת לחיים ומוציאה אוויר ורוק עם הלשון בין השפתיים.
אני קוראת לזה אפקטים :-)
היא לא ממלמלת לעצמה הרבה אבל אם היא רוצה לקרוא לנו היא צועקת "אה אה".
היא עדיין לא הגתה שום הברה נוספת.
כשאני עושה "בו" אני רואה שיש לה רצון לעשות כמוני, היא מנסה להזיז את השפתיים ללא קול, אבל 'לא בכיוון'. בסוף היא מתייאשת ומוחאת כפיים או אומרת "אה".
היא ילדה מאד שמחה וחברותית. גם מבחינה מוטורית היא מעט איטית - עכשיו רק החלה לזחול גחון אבל מזה אני ממש לא מודאגת.
לגבי השפה - אני מאאאאאאאאאאד מודאגת!
מה אתם מציעים לעשות?
ממה יכולה לנבוע בעיה שכזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במלמול
ענת תבור21/06/2010לקרי,
בהחלט יכול להיות קשר בין איחור בהתפתחות המוטורית לאיחור בהפקת הצלילים, מכיוון שההפקות הראשונות מושפעות מהתנועה של התינוק, מהתנסות בפה ומהמנח שבו הוא נמצא. בנוסף, חשוב לבדוק מה מצב השמיעה שלה. יש לפנות לרופא הילדים שיבדוק את האוזניים ולאחר מכן לגשת לבדיקה במכון שמיעה.
איך היא אוכלת? האם מתנסה במאכלים סמיכים או מוצקים? האם יש קשיים סביב האכילה/יניקה?
מומלץ לבדוק את כל התחומים הנ"ל.
במידה ואין שיפור במגוון הפקת הצלילים בקרוב, מומלץ להגיע להתייעצות אצל קלינאי/ת תקשורת. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמיעה והתנסות במאכלים
קרי21/06/2010הי ענת,
תודה על התגובה המהירה.
לגבי שמיעה - לא בדקנו אבל אני בטוחה שהיא שומעת - היא מוסחת מהר בעקבות שמיעת צלילים.
לגבי אוכל - מגיל 5 חודשים היא אוכלת מרק גרוס של ירקות עם עוף. עם המרק אין בעיה אבל אם אני נותנת לה משהו קצת פחות מרוסק (יותר גס) יש לה נטיה להחנק (נתקע בגרון).
מבחינת מנח - היא הרבה זמן על הבטן.
שמתי לב לדבר נוסף - היא הרבה פעמים מוציאה את הלשון וכאילו תופסת/ מלקקת את השפה העליונה.
מה זה אומר?
מה הקשר בין האכילה לדיבור?
שוב תודה!
קרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר
קרי21/06/2010בגדול היא אוכלת יפה. לא מהבעייתיים עם אוכל:-).
ינקה עד גיל 8 חודשים. בהחלט אני יכולה לומר שיש העדפה לנוזלים על פני מוצקים.
אפילו קוטג' הוא בעייתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור במלמול
חן לדרר23/06/2010קרי שלום
לגבי השמיעה - מאוד חשוב לבצע בדיקה כי רגישות לרעש אינה שוללת בעיה.
לגבי האכילה - מאחר וגם לאכילה משתמשים בארי הפה קשיים מסוימים יכולים להופיע גם בדיבור וגם באכילה.
את מתארת איחור מוטורי, קושי במלמול וקושי במעבר למזון מוצק. במצב כזה אני ממליצה לך לפנות למכון להתפתחות הילד שם יעשו אבחון התפתחותי מקיף ולאחריו יוכלו להמליץ על טיפול במידת הצורך או לתת לכם הדרכה כיצד לפתח תחומים אלו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)