שלום, בני בן 1.4, לא אומר כלום כמעט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום, בני בן 1.4, לא אומר כלום כמעט
    רחל
    10/07/2010

שלום

בני בן 1.4 עד כה התפתח באופן תקין לחלוטין מבחינה מוטורית וחברתית. הוא הולך כבר יותר מחודשיים באופן עצמאי.בבית יש שני שפות דיבור, רוסית ועברית. בעלי מדבר איתו רק עברית ואני רק רוסית.כבר לפני גיל שנה הוא אומר מאמא או אמא או מא בהקשר אלי וגם בהקשר לכל דבר אחר. את המילה אבא או פאפא הוא אומר לעיתים נדירות למדי כך שאני לא מיחסת קשר בין המילה לבין בעלי. הוא מבטא המון צלילים והברות כמו תהתא, פאפאפאפ,באבא, ועוד כל מיני. חייבת לציין שעל תמונות של החיות הוא לא מגיב לי כשאני שואלת אותו או מצביעה אבל לפעמים, ממש לעיתים נדירות הוא אומר הב הב לשמיעת נביחות הכלב או ציפציפ לציפור. אני רואה שהוא מבין את מה שאני מדברת איתו וגם מה שבעלי אומר לו. לגבי בדיקת שמיעה לא ערכנו שום בדיקה מקצועית, נראה שהוא שומע היטב. הוא מתעורר מכל רעש קטן, לצלילי מוסיקה תמיד מסב את הראש. בנוסף הוא לא סובל מדלקות אוזניים ב"ה מה שאני יודעת גורם להצטברות נוזלים באוזניים.אמרו לי שילדים עם שני שפות בבית יתחילו לדבר יותר מאוחר אך עדיין בתחום הנורמה. השאלה היא אם יש צורך בהתערבות מקצועית ועד מתי זה נחשב חריג או יכול להצביע על בעיית דיבור אצל פעוט במצב כזה?
    נ.ב בשאר הדברים שהוא אמור לעשות לגילו הוא עושה טוב.

תודה רחל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דבור בגיל 1:4

ז'קלין סקרן מנסור
    11/07/2010

שלום רחל
    מבחינת התפתחות שפה ועוד לפני הופעת הדיבור : מאוד חשוב שהבנת השפה והתקשורת יהיו מפותחות ואח"כ ( אם אין קשיים ) גם יבוא הדיבור.
    *לכן מאוד חשוב לפתח הבנת שפה : 1-שהוא יזהה אנשים וחפצים לפי שמם , לזהות ע"י הסתכלות או להביא או להצביע על חפץ או אדם לפי שם . 2- שיבין הוראות פשוטות ניתן בליווי ג"סטות כמו - תן לאבא , תביא בקבוק , תביא סנדלים ...3- להתחיל לקשר בין הדברים , למשל כאשר קמים ולוקחים מפתחות של אוטו בדכ הילד מביא סנדלים שלו וניגש לדלת וכו
    *מאוד חשובה גם התקשורת שלו : איך מבקש דברים ממכם ואיך משתף אותכם : האם מצביע לכיוון חפץ כדי לקחת , האם מצביע ומסתכל עליכם כדי שתראו יחד , למשל להצביע על כלב ולהסתכל עליכם כאילו אומר /הנה כלב/ .
    * רחל - גם חשוב לשים לב שאחרי שמתבססת ההבנה של השפה והילד גם מתקשר עם הסביבה , איכשהו מתחילים להופיע ההפקות המילוליות ובד"כ הן הפקות כמעט קבועות ולא שלמות כמו : הב לכלב , וננה או הם לאוכל וכו . בינתיים את מדווחת שהוא מוציא קולות שונים וזה טוב מאוד... רק צריך לשים לב שהוא מתחיל לכוון אותם לדברים קבועים בסביבה שלו כמו שציינתי.
    אם סעיפי ההבנה והתקשורת מפותחים טוב אנו מצפים בד"כ להופעת המילים(מהדוגמאות שנאמרו לעיל בהסבר ) לקראת גיל שנה עד שנה וארבעה .
    אם את מרגישה שיש איחור בהתפתחות ההבנה או התקשורת אז גם הדיבור יאחר ויש לגשת לאבחון.
    אם את מרגישה שההבנה טובה והתקשורת טובה , אזי ניתן לחכות עוד תקופה כי ישנה שונות בהתפתחות הדיבור ולתת לו זמן עד לגיל שנה וחצי עם בדיקת שמיעה מסודרת ובדיקת אאג עדכנית

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה

רחל
    12/07/2010

תודה רבה על התשובה המהירה!
    אני רואה שהוא מבין אותי טוב, הוא לא מבצע את כל הדברים שאני מבקשת ממנו כמו תביא את הספר/סנדלים/בקבוק וכו". בגדול הוא תמיד מסתכל לכיוון של הדברים שאני אומרת לו. כמו תסתכל לשם, שמה הבקבוק שלך תקח אותו/ תסתכל לשם תראה מה יש שמה וכו'. אני לא רואה שום ניסיון לחזרה על המילים שאני אומרת אצלו.כאשר הוא רוצה משהו הוא מצביע עליו עם היד ואם לא מצליח לקחת לבד הוא מסתכל עלינו ומילל. הוא מתקשר טוב עם החברה ויכול להעסיק את עצמו לבד גם לתקופת זמן עם המשחקים שלו.
    מה הגבול לילדי 2 שפות בתחילת דיבור מילים?אולי הוא מתבלבל עם 2 שפות בבית וכדאי לעבור לשפה אחת?

תודה רבה רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבור

חן לדרר
    12/07/2010

רחל שלום
    האם מלבד הצבעה יש עוד 'מילים' שמביע בעזרת תנועות?
    מביחנת ההבנה חשוב לתת דגם מאוד קצר וחזרתי - למשל כשאת רוצה שיביא את הבקבוק שלו מספיק להגיד 'תביא את הבקבוק' או לשאול 'איפה הבקבוק'. שימי לב האם הוא מסתכל כשאת מצביעה לכיוון או מגיב באותה צורה גם כשאת לא עושה שום סימן עם הידיים ורק אומרת

הדו לשוניות יכולה לעקב מעט מצד שני אנו מעדיפים שכל הורה ידבר בשפה הטבעית לו ולכן לרוב לא נמליץ על הורדת שפה אחת.

בכל מקרה של התלבטות ודאגה שווה לפנות לאבחון בהתפתחות הילד שם יוכלו לתת לכם הדרכה יותר מדויקת

בינתיים כדאי לתת דגם שפתי קצר וחזרתי לאורך זמן ואז ברוב המקרים ההבנה משתפרת ובעבותיה גם ההבעה. למשל כל פעם שמתרחצים מלווים במלל די קבוע כגןו: הולכים להתרחץ. בו נוריד חולצה, עכשיו נוריד .... ' אחר כך כשמסתבנים: נסבן יד... נסבן רגל..'
    חשוב כמובן בין משפט למשפט להשאיר מקום לתגובה של בנך (גם אם תהיה בצלילים, הבעות פנים וכו'.
    ככל שהמלל יהיה מצומצם יותר (מספיק משפטים בני 2 מילים) וחזתי יהיה לבנך יותר קל להכירו. ניתן לבצע זאת בשתי השפות כמובן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו