שלום רב!רציתי לדעת אם יש פתרון לרוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום רב!רציתי לדעת אם יש פתרון לרוק
    שי רמת גן
    19/07/2010

אשר ניתז מהפה בזמן דיבור?אני בן 35 ללא רווחים בשיניים!שמתי לב שאני יורק כאשר אני מדבר!האם דיבור איטי יכול לעזור או טכניקה מסוימת שאפשר להפעיל בזמן הדיבור?תודה רבה ואני מקווה שאני בפורום המתאים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רוק

חן לדרר
    20/07/2010

שי שלום
    יציאת רוק בזמן דיבור יכולה לנבוע מהגייה בין שינית של חלק מההגאים (למשל אם כשאומרים ס הלשון מציצה מבין השיניים), הפרעות דיבור אחרות ובמקרים מסוימים גם ריבוי רוק.

מומלץ לפנות לאבחון קלינאית תקשורת שתוכל לאבחן מה הסיבה למצב ובהתאם לכך לתת לך הדרכה או להמליץ על טיפול
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!רציתי לאמר שאני לא סובל

שי
    20/07/2010

מבעיית היגוי כלשהי!לדעתי יש לי ריבוי רוק בפה באופן קבוע גם כשאני לא מדבר!האם יש פתרון לכך במפגש אצל קלינאית תקשורת או אצטרך ללמוד לחיות עם זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבוי רוק

ז'קלין סקרן מנסור
    21/07/2010

שלום שי
    בכל מקרה כדאי לעבור אבחון ע"י קלינאית תקשורת כדי לבדוק את הבליעה ורצף הבליעה של הרוק . אם ריבוי הרוק הוא לא מתלווה לבעיות דבור/ היגוי, יתכן והוא קשור למוטוריקה לקויה של איברי הדיבור ( לשון ,לחיים....) או לקשיים בבליעה. אחרי האבחון היא תמליץ על המשך טיפול או הפניה להמשך ברור ( למשל בירור בלוטות הרוק )

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו