נוזליים באוזניים ירידה בשמיעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נוזליים באוזניים ירידה בשמיעה
    שירית
    23/07/2010

שלום,
    ביתי בת שנתיים וחודשיים, במרץ עברה בדיקת שמיעה והתגלתה בעיית שמיעה סף 40-45. היינו שוב לפני כשבועיים בבדיקת שמיעה והתשובה הייתה שיש שיפור קל ל35.
    אני מרגישה שביתי משתפרת אבל לאט, היא אומרת מילים אבל את חלקן משבשת.
    הרופא דיבר איתנו על ניתוח כפתורים. אני באינטואציה של אימא מרגישה שאין צורך בניתוח. הילדה עירנית, מגיבה, ישנה מצוין בלילה, יש הוספה של מילים כל הזמן, מסוגלת לחזור על חלק מהמילים. אני חושבת שזה יעבור מעצמו כפי שהיה ברוך השם עם אחותה.
    שאלותיי:
    1) האם מישהי יכולה להמליץ על רופא מהכללית שדוגל בגישה יותר טבעית? (יש לציין שהרופא לא נתן אף תרופה לילדה).
    2) מה זה איירפןפר והאם זה מתאים לילדה בגילה?
    3) האם יש טעם להתחיל טיפול של קלינאית תקשורת?
    הרופא המליץ לי לקחת את הילדה לים הרבה על מנת שהאוויר המלוח יפתור את הבעיה ואני אכן עושה זאת שלוש פעמים בשבוע. אשמח לשמוע על עוד פתרונות טבעיים ותרופות סבתא.

תודה רבה, בשורות טובות שבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נוזלים באוזניים

חן לדרר
    25/07/2010

שלום רב
    את מתארת שני נושאים שונים - ירידת שמיעה ואיחור בדיבור.
    אומנם יש כמובן קשר בין שמיעה לדיבור אך הקשר אינו מוחלט - כך ילדים עם לק"ש מסוימים יכולים להראות התפתחות דיבור סבירה ולהבדיל יכולים להיות איחורים שפתיים משמעותיים לילדים עם שמיעה תקינה.
    לגבי השמיעה - חשוב לקחת בחשבון שמעבר לנזק השמיעתי לנוזלים באוזניים יכולות להיות השלכות רפואיות ולכן כדאי לקבל מהרופא את כל המידע כולל הסיכונם בנוזלים באוזניים לוך זמן. EARPOPPER הוכח כמועיל אך נועד לילדים מגיל 3 בלבד
    לגבי הדיבור - לא פרטת את מצבה של ביתך אך אם יש התלבטות כדאי לבצע אבחון של קלינאית תקשורת. היא תוכל לבדוק באיזה איחור מדובר וליעץ לך לגבי תחום זה

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו