מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני בת 40 ויש לי בעיית שליפהא.א.13/11/2007
שלום,
אני בת 40, ומישנה לשנה השליפה באוצר המילים הולכת ומתקשה לי
דוגמא:
מילים שאני יודעת אותן בזמן שאני זקוקה לשלב אותן במשפט אני שוכחת ולא יודעת לשלוף אותן.
אפשר לומר שזה הולך ונעשה קשה יותר :( :(
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי שליפה בגיל המבוגר
ענת תבור16/11/2007שלום לך,
החל מאמצע שנות ה-40 בחיי אדם, מתחילות להופיע תלונות מרובות של אנשים על שליפה איטית, אשר לרוב מתורגמת כבעיית זכרון. בנוסף, קושי בזכרון נובע גם מחוסר קשב לפעילויות אוטומטיות (שאז אנו מחפשים כל הזמן דברים בבית..).
פגיעה ביעילות של המערכת הקוגניטיבית (ולא אובדן ידע) אופיינית לתהליך ההזדקנות הטבעי. נוכל לראות קשיי שליפה (או תופעת "על קצה הלשון") בעיקר על שמות, מקומות, תאריכים, שמות אובייקטים ורעיון מרכזי של שיח.
לרוב נזכרים במילים לאחר מספר דקות.
ישנם מבחנים שונים אשר עושים הבחנה מבדלת בין תופעת הזדקנות טבעית למחלות שיכחה שונות.
לטיפול בכך - למשל: מנסים לתרגל אסטרטגיות זכירה שונות (להשתמש באסוציאציות שונות למילה החסרה - צליל פותח, מידע סמנטי, תיאור ויזואלי וכו').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)