שנה ו 11 חודש עיכוב שפתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שנה ו 11 חודש עיכוב שפתי
    נטלי
    14/08/2010

בתי בת שנה ו11 גדלה בבית דו שפתי אנחנו סבתה וגן ברוסית ואחותה הגדולה בעברית .מפותחת מאוד לגילה הן מבחינה פיזית תקשורתית- הבנתית ומוטורי.גם אנחנו מבינים וגם בטיפת חלב וגם הגננת בגן אומרת כך. עוד לפי שמילאה לה שנה היא הבינה וביטאה את עצמה בעזרת סימנים , הינהון ראש וכמה מילים שכן אומרה. מילים ראשונות הופיעו יותר בסיבות גיל שנה.
    כבר לפני כמה חודשים הבחנתי שהיא מסוגלת לבצע כמה פקודות עוקבות, אחרי שאומרים לה פעם אחד בלבד ולא תערבים אחר כך = כמו תוציא מהתיק צעצעו , תשימי בתיק אחר ונצא לטיול .היא גם עושה את משביקשתי וגם בנוסף נועלת נעליים ודוחפת עגלה לטיול וגם מכינה לה את בקבוק המיים בועות סבן ומוצץ שלה ועוד מספיקה להזכיר לי כי אני לא נעלתי נעליים ומביאה לי אותם .
    היא נגמלה מהחיתולים לפני כחודשיים ביקשה סיר ולא הסכימה יותר לשים חיתול, היא מאוד עצמאית תמיד יודעת היטב מה היא רוצה בדיוק .
    מסוגלת ללבוש מספר בגדים בלבד לגמרי נועלת נעליים ללא עזרה, הולכת רצה רוקדת שכמשמעים לה מזיקה או שמה לה בעצמה ,היא יודעת איפו מדלקים ומכבים כל מכשיר בבית.
    היא אומרת מספר מוגבל של מילים כ 40 , כמו מיהו- חתול, גה- עוד או נוסף ,נהנה מוצצים ועוד . היא מתחילה לחבר 2 מילים במשפט אבל מאותם מילים שהיא יודעת להגיד מצביעה עם אצבע על מספר פריטים זהים וסופרת בקול למשל 3 חתולים היא אומרת - מיהו גה(עוד) מהו גה מהו- .
    אני מואד דואגת כי ילדה הרבה מייללת צועקת בוכה מתעצבנת מקשה ליצור קשר עם בני גילה בגלל מחסור שפתי (בגן כמעט כל בני גילה מדברים). אך לעזור לה?? כואב לי הלב .התחלנו תהליך של מכון להתפחתות אבל זה לוקח די הרבה זמן בדיקות שמעה וכאלה ובנתיים מצבה הנפשי לדעתי לא משהו. האם יש לכם מה לייעץ לי אשמח מאוד .
    תודה רבה מראש
    נטלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שנה ו 11 חודש עיכוב שפתי

הוספת תגובה

• עיכוב שפתי

חן לדרר
    15/08/2010

הי נטלי
    מתאורך נשמע שביתך יודעת כיצד להעביר את רצונותיה ולכן אולי לא כדאי למהר לקשור בדיבור בעיות אחרות של בכי וכדומה.
    מאחר ולפי תאורך היא כבר מתחילה לצרף שתי מילים מאוד יכול להיות שיש לה יותר מ-40 מילים אבל אולי הן קשות לזיהוי (אולי אינן ברורות)
    חשוב לחפש מילים ולחזק כל צלילל קבוע המשמש כמילה (למשל אומרת פו לבקבוק אז להגיד , כן בקבוק, קחי בקבוק)
    ע,מ לעזור לה בלמידה ובשמוש במילים חשוב לבצע חזרות רבות על המילים המכרות, להשתמש במשפטים מאוד קצרים ולחזק אותה על השתתפות בשיחה (גם אם עושה זאת בהבעת פנים אות תנועת ידיים)
    מעבר לכך לצערי צריך סבלנות כי הקצב שלה הוא שיקבע. חשיפה טובה וחזרתית יכולה להביא לשיפור אך במגבלות היכולות של ביתך
    מצויין שפניתם לאבחון, אנא צינו שיש צורך באבחון ברוסית מאחר וע"פ תאורך ביתך הינה חד לשונית כי רוב השיפה הינה לרוסית ולכן חשוב לאבחן אותה בשפה העיקרית שלה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

נטלי
    15/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו