איחור בדיבור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איחור בדיבור
    לי
    19/09/2010

ביתי בת שנה ושלושה חודשיים טרם מדברת אפילו לא אומרת אבא,מבחינת הבנה
    היאמפותחת היו מספר מילים שאמרה ונעלמו,שעון היתה אומרת תק,לטייל אייתה,כל מה שהיא רוצה היא אומרת אא ומצביעה עם היד,כך שמבינים אותה
    בגיל חצי שנה היא עברה בדיקת שמיעה ויצא תקין
    האם כדאי לפנות לרופא ילדים כדאי לקבל הפניה לקלינאית תקשורת?או לחכות לגיל שנה וחצי.

תודה
    לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איחור בדיבור

הוספת תגובה

• טרם רכישת הדיבור

ענת תבור
    20/09/2010

לי שלום,
    טווח הנורמה של רכישת המילים הראשונות הוא רחב. בשלב הראשוני בהחלט יכולות להופיע מילים או שנדמה שכך ולהיעלם (ראי תשובה לשאלה קודמת בפורום). האם יש לה מלמול?
    מה שחשוב זה הדברים האחרים שתיארת - שהיא מביעה את עצמה בקולות ובג'סטות (כמו הצבעה), שמבינים מה היא רוצה, שהיא מבינה אתכם.
    ישנם ילדים שרק בגיל שנה וחצי מופיעות אצלם מילים ראשונות וזה עדיין תקין אם שאר המרכיבים ההתפתחותיים טובים.
    חכי עוד וחישפי אותה למילים בכל עת שמנסה להביע משהו ומפיקה קול במקום. עשו איתה משחקי קולות תוך כדי משחק (דגדוגים או הקפצות) והשמיעו קולות חוזרים - בום, הופ, ב-ב-ב, קולות חיות וכד'.
    במידה ולא תראו התקדמות לקראת גיל שנה וחצי, התייעצו עם רופא הילדים.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחור בדיבור

לי
    20/09/2010

הבעיה היא לא מלמלת הרבה,הכל אצלה אא,היא מבינה סיפורים ומשתפת פעולה.
    איך לעודד אותה למלמל הבהרות?

לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידוד הברות

ז'קלין סקרן מנסור
    20/09/2010

שלום לי
    כמו שנאמר בתגובה של ענת, תנסי לשחק איתה ותוך כדי משחק להפיק קודם כל תנועות שונות בנוסף ל /א/ שיש לה כמו /או = U / למשהו חם /אי -E / למשהו שהופיע פתאום /או = O / להפתעה או סתם לשחק כאילו מפחידים מישהו . אחכ ניתן להתחיל להוסיף כל מיני עיצורים כמו /ש/ למישהו ישן ו /מממ / למשהו טעים . אחכ לעבור להברות כמו / מו לפרה / מיאו לחתול / /הב לכלב/ /ביפ לאוטו /ו/טוט לרכבת/ וכו ......
    ולהמשיך להגיד מילה קבועה כל פעם שהיא מצביעה : למשל מצביעה לצאת אז להגיד / אהה בחוץ , או אה לטייל ... / או אם מצביעה על בקבוק להגיד / את רוצה בקבוק והדגיש את המילה בקבוק/ וכו
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו