דיבור אצל בן שנה ו-8 חוד'

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיבור אצל בן שנה ו-8 חוד'
    מיכל
    27/09/2010

שלום,

בני בן שנה ו-8 חודשים. הוא מדבר בג'יבריש והמון!!! קשקשן אמיתי לכל הדיעות.
    עד לפני כמה חודשים אוצר המילים שלו כלל מס' מילים: אבא, אמא, אור, אף, פרפר, טטה (סבתא) אץ (עץ). בחודשיים האחרוניים יש נסיגה. בתחילה הפסיק לדבר בכלל חוץ מאור ואבא. לפני כחודש חזרו שאר המילים אך מסרב לומר את המילה "אמא" שלפני כן אמר אותה המון עם כוונה- היה קורא לי...עכשיו הוא קורא לי דה-דה ובכלל מדבר עם המון ד'.

אני מודאגת שאין שום התקדמות ואפילו קצת נסיגה למרות שאני משחקת איתו הרבה ומראה לו חפצים בשמם וחוזרת על כך (בלי ללחוץ עליו אבל יום-יום). הוא גם הולך לגן שיש בו פעילויות רבות וחינוכיות.

יש לציין שאני ובני חיים בנפרד מאביו עקב גירושין כבר חודשיים ונראה לי שאולי יש קשר למרות שבחודשיים האלו האווירה בבית יחסית מאוד רגועה (יותר מבעבר זה בטוח). הקשר שלי איתו קרוב מאוד וחם והוא קשור אליי.

האם עליי לבדוק את העניין בצורה יותר מקצועית או להמתין שהזמן יעשה את שלו?

בתודה מראש,

מיכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיבור אצל בן שנה ו-8 חוד'

הוספת תגובה

• דיבור

חן לדרר
    27/09/2010

מיכל שלום
    כפי שתוכלי לראות בשאלות נוספות בפורום זה יכולה להיות נסיגה לעיתים בהתפתחות כאשר תחום אחר מתפתח. נצפה שנסיגה כזו תהיה קצרה ולא תפגע בשאר מאפיני התקשורת. חשוב לשים לב שבנך יוצר תקשורת לא מילולית כגון קשר עין, הבעת רצונותיו ברדכים ברורות אחרות (צלילים, הבעות פנים ותנועות)
    לגבי המילה אימא עצמה נסי לעזוב זאת ולארות אם יחזור לכך בעצמו.
    מתאורך לבנך רק מספר מילים בודדות ובגילו הינו מצפים ליותר מילים ברוב המקרים. אם אכן זה המצב שווה להתייעץ עם קלינאית תקשורת.
    בכל מקרה חשוב גם לבצע בדיקת שמיעה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו