דיבור אצל ילדה בת 6

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיבור אצל ילדה בת 6
    רונית
    09/10/2010

שלום, בתי בת ה6 עלתה השנה לכיתה א'. היא איננה מצליחה לבטא את האות צ ובמקומה אומרת ס. האם אני אמורה לפנות לטיפול או בדיקה כלשהיא? ניסיתי לעבוד איתה על זה בבית אך ללא הצלחה.
    ושאלה נוספת: בתי בת השנה ותשע, חכמה ופיקחית. מבינה כל מה שאומרים לה אך היא אינהמדברת כלל. מקשקשת המון כל מיני הברות אבל אפילו אבא לא אומרת. פניתי לרופאה אך נאמר לי שבגלל שהיא מבינה הכל אין מה לדאוג ויש לחכות עד גיל שנתיים לפני שיפנו אותי לבדיקות או טיפול. האם אכן זה בסדר להמתין?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיבור אצל ילדה בת 6

הוספת תגובה

• דיבור אצל ילדה בת 6 - תגובה

חן לדרר
    10/10/2010

רונית שלום
    לגבי ביתך בת ה-6 : השבוש שציינת אופיני לילדים מעל גיל 5 שנים. כאשר אינו עובר לבד בגיל 5 יש לפנות לאבחון קלינאית תקשורת. לא מומלץ לעבוד על כך לבד בבית כי זה יכול להיות מאוד מתסכל ולעיתים אך מזיק. כאשר תתחילו טיפול קלינאית תקשורת תקבלו הדרכה מסודרת לגבי התרגול בבית

לגבי ביתך הקטנהף מומלץ לחפש אולי יש מילים שהיא אומרת ואינכם מזהים אותם (יש ילדים שאומרים מילים משלהם אך הן קבועות) וכן לוודא שהיא מתקשרת עם הסביבה בצורה טובה למרות העדר בדיבור. לצד זאת אנחנו נוטים לטפל בגיל צעיר ככל האפשר ולכן אין שום סיבה לחכות.
    יש לבצע בדיקת שמיעה ואבחון קלינאית תקשורת (רצוי במסגרת מכון להתפתחות הילד). באבחון יראו האם יש צורך בטיפול או שדי במעקב והדרכה לתרגול בבית

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו