היפוך אותיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפוך אותיות
    מיכל
    09/12/2010

בני מטופל מזה שנים אצל קלינאיות תקשורת כשבשנה וחצי האחרונות אנו מתמקדים בטיפול בהיפוך אותיות ת-ק, ג'-ד אך אין שיפור משמעותי. בתרגול הוא מבטא נכון אך בדיבור השוטף זה לא בא לידי ביטוי.
    אנו עשינו בדיקת שמיעה ושמיעתו מצוינת וכן בדקנו האם קיים קושי פיזי בלשון וגם זה נשלל.
    איני יודעת מה עוד אפשר לעשות ואני מרגישה שהאינטנסיביות והמשך גורמות לו עוול מצד אחד אך מצד שני הוא כבר בכיתה ב' וההיפוך אותיות מתבטא גם בכתיבה.
    למשל מטומטם הוא כותב מקומקם.
    גרנד קניון-גרנג קניון.
    הייתי שמחה לדעת האם ניתן לעשות עוד משהו או האם יש כיוון נוסף שעלי לבדוק על מנת לעזור לו ולקדם את הנושא.
    תודה, מיכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היפוך אותיות

הוספת תגובה

• היפוך אותיות - תגובה

ענת תבור
    10/12/2010

כשלילד יש קשיים רבים בתחום השפה וההיגוי, ואולי גם בתחומים נוספים, העבודה יכולה לקחת זמן רב. מכיוון שהוא זקוק לרכישת הצלילים הללו גם מבחינה תקשורתית (שיובן) וגם לצורך רכישת הקריאה והכתיבה - חשוב להמשיך בטיפול בתחום.
    אני מניחה שקלינאית התקשורת המטפלת בו מנסה לתת את כל העזרים בכדי שיצליח בסופו של דבר לרכוש את הצלילים הנכונים.
    חשוב לעבוד במקביל - גם על ההפקה עצמה, גם על הבחנה שמיעתית של הצליל הנכון מול המשובש, ולנסות להעזר בכל הערוצים (שמיעתי, ראייתי, תחושתי) בכדי להפנים את הצלילים הנכונים. יש חשיבות מצד המשפחה לתרגל הרבה בבית בכדי להביא ליישום של מה שלומד בחדר הטיפולים.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו