שיבוש בהגייה אצל בת 6

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיבוש בהגייה אצל בת 6
    אמא
    12/12/2010

ביתי בת 6, בעלת שפה עשירה, דיבור רהוט ומדויק, ומודעות גבוהה מאד לשפה.
    מגיל קטן קיים שיבוש הגייה אחד, שלא עובר.
    כאשר היא צריכה לדבר על עצמה בזמן עתיד היא משתמשת בגוף שני - כלומר: אני תביא לך את זה, אני תעשה את זה.
    הדבר בולט בעיקר על רקע רמתו הגבוהה של שאר הדיבור.
    נעשו נסיונות עדינים ביותר לתקן את השיבוש הזה, אך הם לא צלחו.
    נראה שהדבר לא נובע מחוסר הבנה שלה את האופן הנכון בו יש להטות את הפועל (שוב, יש לה רגישות די גבוהה לכל ביטוי שפתי אחר). לתחושתי פשוט צריך לתת לזמן לעשות את שלו, אך יש מסביב כאלה הטוענים אחרת.
    אשמח לקבל את חוות דעתך.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיבוש בהגייה אצל בת 6

הוספת תגובה

• שיבוש בהגייה אצל בת 6 - תגובה

חן לדרר
    13/12/2010

השבוש שאת מתארת אינו שיבוש בהגייה אלא בהטיה מורפולוגית
    הטייה לזמן עתיד נרכשת בד"כ בגיל צעיר יותר ולכן אם לא נרכשה עד עכשיו סבירות גבוהה שלא תרכש בעצמה
    למרות שמדובר רק בשבוש אחד היתי ממליצה לפנות לק"ת שתאבחן את הבעיה ותוכל לעבוד עם ביתכם על הנושא
    גם אם בסופו של דבר השבוש יעבור לבד בעוד שהנ - שנתיים (למשל כאשר תלמד לשון בבי"ס) גם לזמן יש מחר של תגובות הסביבה הבלתי נמנעות
    מאחר ואת מתארת ילדה נבונה עם יכולות טובות היא בוודאי חוותה תגובות כאלו וע"י טיפול קצר ניתן לשער שאפשר לפתור את הבעיה
    בינתיים בבית הקפידו על דגם טוב בנושא גם כשאתם מדברים וגם כשהיא מדברת. נסו לחזור על דבריה בצורה הנכונה אך ללא תיקון או שליליות.
    למשל כשהיא אומרת 'אני תביא לך את זה' להגיד ' אני מאוד אשמח אם את תביאי לי את זה' וכך היא תשמעכ שוב ושוב את הצורה הנכונה במינמום סכול עד לתחילת טיפול
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ותהייה

אמא
    13/12/2010

היא לא ממש חוותה תגובות מהסביבה, כי לא הרבה שמים לב לזה (שוב, שאר הדיבור שלה מאד ברור ורהוט).
    הבעייה בחזרה על דבריה היא שתמיד מה שנגיד יהיה זהה למה שהיא אמרה.
    אם היא אומרת "אני תביא", ואני אומרת לה: "את תביאי" - היא לא זוכה לשמוע את ההטייה "אני אביא", מכיוון שאין מישהו שיכול לומר זאת מלבדה.
    היא יכולה לשמוע זאת כשאני מדברת על עצמי, וברוב המקרים אני אומרת זאת נכון. אם אני משבשת - אז כנראה שזה יותר לכיוון "אני יביא", אך לעולם לא "אני תביא".
    אני חייבת לציין שהשפה שהיא שמעה - הן בבית והן בגן, וכעת בבית הספר, היא שפה נכונה, ובמשלבים שונים (בגן הקפידו על דקלומים, שירים וסיפורים בשפה גבוהה), והדבר ניכר בשאר הדיבור שלה. היא כבר שאלה את אביה מהי הצורה הנכונה להגיד, כך שבאופן עקרוני יש לה את ה"ידע" הנדרש, אך משום מה לא את היכולת.
    האם מלבד תגובות אפשריות מהסביבה יש איזושהיא השפעה להחלטה לתת לזמן לעשות את שלו?
    האם הדבר יכול להעיד על דברים אחרים?
    תודה גדולה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ותהייה - תגובה

חן לדרר
    13/12/2010

גם התסכול שלה יכול להיות משמעותי ושוב דוקא בגלל שנחשפה לשפה גבוהה ויכולותיה גבוהות הקושי הספציפי הזה מראה שהיא צריכה עזרה מקצועית (יתכן שיסתפקו בהדרכתכם)
    ולגבי החיקוי את צודקת, במקרה כזה רצוי גם להגיד על עצמך בכמה שיותר הזדמנויות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו