מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התלבטות בנושא קליאית תקשורתsarit24/12/2010
בני בן שנתיים וחודשיים , רק לפני כחודש התחיל לפתוח את הפה . הוא ילד מאד מאד מאד מפונק , ובמשך כך הזמן הוא די התרגל שאנחנו מבינים אותו אפילו בלי שדיבר , הוא היה מסביר את עצמו בצורה מדהימה ללא דיבור , הרבה בעזרת העינים והידים . כרגע הוא אומר בצורה יפה מאד כ-10-15 מילים - ללא בעיות , מעבר לכך הוא אומר עוד מילים ומנסה לחזור על מילים שאנחנו אומרים לו - אבל באופן חלקי ,למשל "כסא " הוא אומר "כס" , כשניסינו להתעקש איתו להגיד כסא - הוא אמר מצוין . גם מילים שהוא לא מכיר ניסינו להגיד לו ולאחר כמה חזרות הוא אמר יפה , אבל שוב לא את כולם ( הנסיונות התחילו רק היום וזאת לאחר שהגננת המליצה על פניה לקלינאית ) .הילד מבין כל מה שאומרים / מדברים , כל מטלה הוא מבצע בצורה מדהימה , שואלים שאלות - הוא מגיב .אבל עדיין הגננת המליצה אולי לגשת לאבחון - היא טוענת שהוא צריך להגיד לפחות 4 שמות של חברים והוא מציין רק שם אחד , כשאנחנו אומרים את השמות הוא ממש מגיב בשמחה .. ברצוני לציין שגם ילדי הבוגרים החלו לדבר רק בגיל 2.5-3 וכן אני ובעלי לא התחלנו לדבר לפני גיל 3 -ועד היום לא סותמים ....
אני בהתלבטות עצומה האם יש צורך בקלינאית או שמא הדיבור יבוא עם הזמן , אני נוטה לחשוב כי ברגע שאגש לקלינאית ברור שהיא תמצא אותו כזקוק לעזרה - זהו תפקידה , לא ?!
כשמדברים איתו בבית , בגן הוא ממש בולע כל מילה בשקיקה , רואים שהילד מבין ומפנים את הדברים , אני נוטה לחשוב כי רק עכשיו הוא מתחיל את ניצני הדיבור - היתכן ?
ממש אודה על יעוצכם בנדון - אני די מתוסכלת היום מהעניין .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות בנושא קליאית תקשורת - תגובה
ענת תבור24/12/2010שרית שלום,
מדבריך ניתן להבין כי בנך מאחר בהבעת השפה בלבד (לצד הבנה והתפתחות כללית תקינה).
עניין נוסף שחשוב הוא התורשה, ויש אכן תופעה של איחור בדיבור שהפער נסגר מעצמו - בתוך משפחות, ואפשר לשער שהוא לא יפתח מהאיחור הזה בעיה שפתית לכל החיים.
מאידך - קיים כיום איחור משמעותי בהבעה. בגיל שלו רוב בילדים מדברים בצירופי-מילים ומעט משפטים. גם יכולת ההבנה והתפיסה שנהיות מורכבות יותר - בגיל זה ילד מנסה להביע רעיונות מורכבים יותר שמעניינים את בני גילו. כך שיכול להיות מצב, שבשל הקצב האיטי, שאולי בשלב מסויים יואץ, הקשיים בדיבור יכולים להשפיע עכשיו על חוויות לא טובות, תסכול וכד'.
השיקול של טיפול או לא, לדעתי, צריך לבוא מתוך הילד. עד כמה מסתדר בגן ובבית או שזה מפריע לו לתקשר עם הסביבה. מספר טיפולים עם קלינאית תקשורת אף פעם לא מזיקים, זו חוויה לילדים, ואפשר רק להרוויח מכך. בכל מקרה חשוב תחילה לבצע בדיקת שמיעה בכדי לשלול בעיה במרכיב זה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)