מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הגייה, אדנואידים ובכלל...ענבר10/01/2011
שלום רב. מקווה שהגעתי למקום הנכון ואם לא אשמח אם תפני אותי לאן שצריך. בתי בת 4 ילדה מקסימה, אינטיליגנטית, בעלת אוצר מילים נרחב. בגיל 3 שמתי לב שהגיית האותיות "ר" ו "ל" בעייתית. ידוע שזה הגיוני וסביר בגיל הזה, אבל בנוסף היא גם נשמעה מאוד מצוננת גם כשלא היתה מנוזלת. היא חלתה בדלקות אוזן תיכונה רבות והתחלנו בירור אצל מומחה אאג ילדים. הוא אמר שנכון לגיל 3 היא זקוקה לניתוח אדנואידים ושבגלל זה היא נשמעת כך אבל שנמתין עד סוף הקיץ. מזה 8 חודשים לא לקתה בדלקת אוזן תיכונה ולא היתה מנוזלת כמעט בכלל. לאחרונה עברנו בדיקה טרום ניתוחית לאחר שכבר היה תאריך לניתוח והוחלט ע"י הרופא המומחה כי לאור זה שאין כלל דלקות אוזן תיכונה, לאור זה שנשימתה שקטה ובפה סגור ולאור זה שמלפני חודש הוגה נכון את האות "ל" (האות "ר" הסתדרה כבר בסמוך לגיל 3) אז חד משמעית אין מקום לנתח. הדיבור שלה עדיין לא נשמע כמו של שאר הילדים למרות שמבינים אותה ואין בעיה. אני שומעת ילדים אחרים בגילה שנשמעים צלולים והיא עדיין לא נשמעת ככה לגמרי. האם לאור זה שהאדנואיד קטן ומתכווץ ולאור זה שה "ל" הסתדרה האם תהליך השיפור הוא איטי? האם זה אמור להיות מיידי? הגננת שואלת אותי האם אנחנו לוקחים אותה לקלינאית תקשורת בעוד שאנשים סביבנו מבינים אותה וכבר לא שואלים "מה".
אז כמו ששאלתי: האם תהליך השיפור בשפה יהיה הדרגתי עכשיו לאחר שהאדנואיד הסתדר פחות או יותר?
האם יש כבר עניין של הרגל??
דבר חשוב נוסף: היא מבטאת "ז" ו "צ" ו "ס" עם לשון מעט בחוץ שעוברת את קו השיניים והכל נשמע כמו "ס". האם זה משהו שנוטה להסתדר?
אשמח לעזרתך.
ענבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגייה, אדנואידים ובכלל... - תגובה
ענת תבור11/01/2011ענבר שלום,
יתכן כי גוון הדיבור (אם אכן הבנתי נכון שזו כרגע הבעיה) יסתדר מעצמו כמו שאר הדברים, ויתכן שנרכש כהרגל שצריך לשנותו. בכדי לדעת האם לטפל - מומלץ להגיע לאבחון דיבור בכדי שנוכל להתרשם מכך ולהמליץ מה לעשות על-פי הצורך.
לגבי השיבוש של השורקות (ס,ז,צ), כרגע (לפי תיאורך) תקין לגיל ויתכן כי הצלילים ירכשו בהמשך כמו שקרה עם שאר הצלילים. במידה ולא - יש לפנות לקראת גיל 5-6 לאבחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)

