לא מבטאת את האות ל'

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מבטאת את האות ל'
    רינת
    31/01/2011

שלום,

יש לי ילדה בת 4 וחודש, שלא מבטאת את האות ל', במקום אות זו היא הוגה "נג"
    במקום המילה "שלום" היא הוגה "שנגום".
    אני מנסה להדריך אותה לבטא את האות, להרים את הלשון, היא אומנם מרימה את הלשון אך לא מבטאת את האות וגם מהר מאוד מתיאשת.
    שאלתי היא האם זהו גיל מוקדם לתחילת טיפול?
    האם זוהי תופעה שיכולה לחלוף מעצמה ואין צורך בהתערבות?
    פשוט ניסיתי לקבוע תור דרך הקופה, והתורים.... מפה עד שנה הבאה. ישנה רק רשימת המתנה.
    אודה ליעוצכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מבטאת את האות ל'

הוספת תגובה

• לא מבטאת את האות ל' - תגובה

ז'קלין סקרן מנסור
    31/01/2011

שלום רינת
    נראה שהגיל מתאים לפניה לקלינאית תקשורת לאבחון והיא תחליט אם הילדה מוכנה לטיפול אחרי בדיקתה.
    תבדקי דרך הקופה לאיפה ניתן עוד לפנות , ולקבל החזר או השתתפות ...
    בינתיים אני ממליצה לא לנסות איתה כדי שלא תגיע לרמה של תסכול מהתרגול , כדאי לחכות להדרכה מהקלינאית

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מבטא ל

נעמי
    22/06/2011

רינת שלום,
    אל תזניחי, הלוואי ואני טועה, זה לא עובר עם הגיל. הבן שלי היום בן 19 עברנו טיפולים אצל קלינאיות מגיל 3 עד גיל 10 , בשלב מסויים הוא התייאש. היום הוא מבקש ממני לבדוק מה אפשר לעשות.
    אל תזניחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 19 לא מבטא ל

נעמי
    22/06/2011

שלום רב,
    הבן שלי בן 19 , בגיל 3 הבנו שהבן לא מצליח לאמר ל' - . היינו אצל קלינאיות תקשורת מגיל 3 עד גיל 10 , אפילו עשינו ניתוח חיתוך הפרונולום כדי לתת מרחב ללשון ואולי עוד סיבות בהמלצה של קלינאית תקשורת. זה לא עזר . היום זה מאוד מפריע לו ואני מאוד רוצה לעזור לו. אשמח אם יש לכם רעיון כלשהו ?
    תודה נעמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מבטא ל

שרון
    28/04/2011

בני בן 3 וחצי ויש לו בדיוק את אותה הביעה לא מבטא את ל ובמקום אומר "נג" !!! האם פניתם לטיפול ואם כן האם יש שינוי???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מבטא ל - תגובה

ענת תבור
    28/04/2011

שיבוש כזה של "ל" לרוב מצריך טיפול, כי הוא אינו נחשב לשיבוש התפתחותי שעובר עם הגיל. מומלץ לפנות לאבחון של קלינאי/ת תקשורת. בטיפול הוא ילמד הפקה נכונה של הצליל הנ"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו