מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמגוםאילנה17/12/2007
שלום רב,
ממה נובע גמגום ?
זה משהוא מולד, או שזה בא במשך הזמן בגלל סיבות כאלה ואחרות ?
אני מגמגמת כבדה, מאז שאני זוכרת את עצמי, בגילי כבר מאוחר לעשות עם זה משהוא, לומדים לחיות עם זה למרות שזה משבש את כל החיים, תלוי כמובן באופי ובאישיות שלך אם אתה חזק או חלש, במקרה שלי אני בצד החלש.
רציתי לקבל הסבר לגבי זה שבתוך הבית עם בני המשפחה הגמגום הוא חזק מאוד שלפעמים אני לא מצליחה להוציא מילה מהפה ואילו בחוץ בעבודה ועם אנשים שהם לא בני משפחה הדיבור שלי כמעט רצוף שוטף וברור, תופעה שלא הצלחתי להבין, כשאני חושבת שההפך היה צריך להיות.
תודה על ההתייחסות ובוקר טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
חן לדרר19/12/2007יונית שלום
גמגום אינו תופעה מולדת, הגורמים לגמגום הינם רבים ומשפיעים אחד על השני ולכן לרוב לא ניתן להצביע על סיבה אחת. גם אם את אדם בוגר אין זה אומר שלא ניתן לטפל יותר. יותר מכך, בגילאים שונים אנחנו פנויים יותר להשקעה בנושא. אם עדיין לא טופלת בטיפול דיבור מסורתי (כלומר טיפול דיבור אצל קלינאית תקשורת) בהחלט מומלץ שתנסי. אם כבר טופלת רבות בעבר עדיין פתוח בפניך שמוש במכשירים מעודדי שטף כגון מכשיר SPEECH EASY. אלו מכשירים המשפרים את הגמגום בזמן הרכבתם (ללא השפעה כאשר אינם בשימוש) ולרוב עוזרים לאנשים עם גמגום בינוני - חמור.
לגבי המקום בו את מגמגמת יותר יכולות להיות סיבות רבות לכך. ברוב המקרים הגמגום נוטה להחמיר במצבי לחץ או בשיחה עם דמויות הגורמות לך למתח. יחד עם זאת ישנם מקרים שבמקומות כאלו הדובר עושה מאמץ עז ומצליח להפחית מעט את הגמגום ואז בבית הוא 'נח' יותר ומאפשר לגמגום לצאת בחופשות. זה ברור וחשיבה שצמומלץ לעשות עם קלינאית תקשורת באבחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יונית וחן.
מבין אמיתי23/12/2007יונית, אני היפנותרפיסת שמטפל בין היתר בגמגום. ניתן ליצור איתי קשר באייסיקיו שמספרו 238444437.
חן, הגישה שלך שגויה בעיניי. אמנם את צודקת שגמגום זה לא תופעה מולדת, אבל לא ציינת שגמגום נגרם מטראומה כלשהי במהלך החיים של הבן אדם. יש אפילו מגמגמים שהתחילו לגמגם בכלל אחרי ילדותם. רובם ככולם לא זוכרים מתי הם לא גימגמו, גם אם הם התחילו בגיל 10, לדוגמא. למה? כי הם בתת מודע לא רוצים להיזכר בכל המקרה המצער הזה ובנסיבותיו. על מנת לטפל בגמגום באופן אפקטיבי ולא רק זמנית, הגישה צריכה להיות - לטפל בזיכרון של המקרה הטראומטי שהוביל לגמגום, ולא באפקט של הגמגום עצמו! זה, בכל מקרה, רק על קצה המזלג. אני מקווה שלא נפגעת או משהו ושלקחת את דבריי כהערה בונה וידידותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהיפנוטרפיסט
ענת תבור25/12/2007שלום לך,
רוב מקרי הגמגום שאנו רואים היום בקליניקה אינם על רקע טראומטי. (כמובן שיש גם כאלה, אך מעטים יחסית). רבים מההורים והילדים מדווחים כי למעשה, הגמגום מתחיל קרוב לתחילת הדיבור או לקראת הגילאים של 3-5 שנים, כאשר רואים ילדים רבים שבדיבורם מתחיל להופיע חוסר שטף התפתחותי. לחלק זה עובר, ולחלקם לא (מכל מיני סיבות).
אופן הטיפול בגמגום יושפע גם מההיסטוריה של הופעתו, ודוגמה אחת היא מה שאת פירטת.
במקרים בו הרקע הוא נפשי - ישנם גם מגוון בעלי מקצוע שרלוונטים לטפל בנושא.
יום טוב, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






