איחור בדיבור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איחור בדיבור
    סער
    22/02/2011

שלום רב !
    אני אמא לילדה בת שנתיים שעדיין לא אומרת מילה מלאה חוץ מאבא. היא בד"כ אומרת את ההברה הסופית, לדוגמא: נגמר מר, בובה בה ועוד..
    הילדה מתקשרת מצויין מבחינה חברתית ויודעת להסביר את הרצונות שלה בדרכים אחרות , כמו להוביל אותי או לסמן עם הידיים וכמובן שכל זה מתבצע עם מלמולים למיניהם. יש לציין כי היא מבינה את כל מה שאני מבקשת ממנה לעשות .
    לדוגמא: היא גמולה מחיתולים ובמקום להגיד לי שיש לה פיפי, היא לוקחת אותי לשירותים
    וכמובן ממלמלת כל מיני מילים בדרך לבקשה.
    רציתי לדעת האם יש לילדה שלי בעיות בדיבור או כל דבר אחר.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איחור בדיבור

הוספת תגובה

• איחור בדיבור - תגובה

ענת תבור
    22/02/2011

גם חלקי מילים שהן נאמרות באופן קבוע עבור תוכן קבוע נחשבות למילה.
    בגיל זה ילדים רבים לא אומרים מילים שלמות. השאלה היא לגבי כמות המילים הנ"ל. לקראת גיל שנתיים אנו מצפים לאוצר מילים גדול (כ100-150 מילים) והתחלה של הפקת צירופי מילים.
    במידה ויש איחור משמעותי גם באוצר המילים ולא רק בהיגוי של המילים עצמן, מומלץ תחילה לבצע בדיקת שמיעה ובהמשך - לפנות ליעוץ אצל קלינאי/ת תקשורת.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובה

סער
    24/02/2011

האם אוצר מילים של 100 עד 150 מילים נחשב כתקין רק שהילדה הוגה את המילים או מספיק שהיא מכירה את המילים ורק קשה לה להגות את המילים .
    וזאת מפני והילדה שלי מבינה את רוב הדברים שמבקשים ממנה לעשות ואני לא מרגישה שעצם העובדה שקשה לה להביע את עצמה במילים מקשה באיזשהו אופן עלינו להבין אותה או לחילופין היא אותנו.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובה - תגובה

ענת תבור
    24/02/2011

צריך להבחין בין הבנה של מילים להבעה שלהן. לרוב, הבנת השפה טובה הרבה יותר מהיכולת להפיק מילים. כשאנו מודדים את אוצר המילים - אנחנו מתייחסים לאוצר המילים ההבעתי - מה שהילד אומר, כאשר מתייחסים לכל הפקה קבועה - גם אם היא אינה המילה המקובלת, או גם מילה שמופקת בחלקה (למשל, "האו" לכלב - זו מילה, "דה" לתודה זו מילה, או "ממה" למוצץ וכד').
    זה שהיא מבינה הכל ואתם מסתדרים ואין תסכול זו עובדה מאד חשובה. יכול להיות שהיא תשלים את הפער באופן עצמאי ויכול להיות שתצטרך בהמשך חיזוק. פעלו לפי האינטואיציה שלכם, ואם אתם לא שקטים - תמיד אפשר לפנות ליעוץ.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו