בן 10 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 10 חודשים
    לימור
    14/03/2011

שלום,

בני בן 10 חודשים מאוד חייכן (אבל גם רגזן...), אוהב מוזיקה וטלויזיה. מפותח מאוד מבחינה מוטורית והקדים את גילו בהרבה (התהפך מגב לבטן בגיל 4 חודשים, זחל בגיל 6 חודשים, עומד עם רהיטים מגיל 7 חודשים). עושה בעיות עם אוכל מוצק. יודע איפה אור (מסתכל), נותן נשיקה, עושה שלום, לפעמים מוחא כפיים, נוגע באף שלי עם האצבע כשאני שואלת איפה אף. אני דואגת מבחינת התפתחות השפה שלו: הוא אומר בווו, אבווו, בוווב, יאבווו, מיילל וצועק. המגוון שלו מאוד דל אבל מה שיותר מדאיג אותי זה שהוא "תקוע" על זה כבר חודש וחצי ולא מכניס מילים חדשות לאוצר המילים שלו. הוא משתמש במילים האלה כדי לתקשר (בתגובה למשהו, כשהוא מתלהב למשל). תופעה מטרידה נוספת היא שהוא דופק על כל דבר עם היד... הוא לא מחקה אותי כשאני עושה "ידיים למעלה" אבל כן מחקה אותי בצורת משחק (מצילתיים למשל).

האם זה נשמע חשוד? מתי כדאי להתייעץ עם קלינאית תקשורת אם בכלל?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 10 חודשים

הוספת תגובה

• בן 10 חודשים - תגובה

חן לדרר
    23/03/2011

לימור שלום
    בכל מקרה של דאגה מומלץ להתייעץ. ניתן להתייעץ עם רופא הילדים או עם קלינאית תקשורת. בגיל 10 חודשים זה עדיין תקין לא לדבר. אנחנו כן מצפים להופעת הברות חזרתיות כגון פהפה, בהבה, מהמה וכו'. במידה ומגוון הצלילים נשאר על ב' בלבד אז הדבר שווה בדיקה
    בשלב ראשון מומלץ לבצע בדיקת שמיעה
    כמו כן חשוב להתרשם מהתקשורת הכללית - האם יוצר קשר עין, האם משתמש בתנועות גוף, הבעות פנים וצלילים השגת רצונותיו וכדומה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו