מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הבנה אצל ילדה בת שנתיים ו4 חודשיםאור07/04/2011
שלום
יש לי ילדה בת שנתיים ו4 חודשים שכבר יודעת להרכיב משפטים (עדיין יחסית פשוטים כ 5 מילים), יודעת לשיר, שרה כמעט כל שירי ילדים קצרים, יש לה עדיין בעיות היגוי אך לא גדולות ולרוב ניתן להבין אותה.
אך מה שמטריד אותי זה הבנה.היא בעיקר חוזרת אחרי אנשים אחרים ולרוב לא יודעת לענות על שאלה
סתם לדוגמא: ילדה בגן שלה שאלה אותה שאספתי אותה : "לאן אתם הולכים?" והיא אמרה : "לאן אתם הולכים?". אני עניתי הביתה, והיה נראה לי שהיא לא הבינה שאלה.
ששואלים אותה מה אכלה בגן היא כל הזמן חוזרת על אותו משפט: מרק, נקניקיות
למרות שבאותו יום הם אכלו משהו אחר
כמובן היא כן יודעת לענות על שאלות פשוטות כמו: איפה אמא, אבא, כדור, בקבוק וכו, איך קוראים לך, לאמא, לאבא, מי זה
ומבינה: תביא לי דברים, שימי דברים, בוא נלך ..., נתלבש, נאכל וכו'
האם זה נורמלי לגילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבנה אצל ילדה בת שנתיים ו4 חודשים - תגובה
ענת תבור08/04/2011אור שלום,
קשה לי מאד לענות לך מבלי לראות את ביתך. בגדול, אצל רוב הילדים הבנת השפה טובה מההבעה שלה. חזרה על השאלה, אכן יכולה להצביע על כך שמבינה שצריך לענות משהו אבל לא יודעת מה.
הבנת השפה מתפתחת, כמו ההבעה, באופן הדרגתי. למשל, השאלה "לאן?" קשה יותר מהשאלה "איפה?" - שהיא מתייחסת למשהו קונקרטי לרוב, בעוד ש"לאן?" מתייחס למשהו עתידי. דרך התשובות שלך היא תלמד עם הזמן את המשמעות המדוייקת של השאלה. בגיל הזה ילדים מתקשים פעמים רבות לספר על דברים שהם לא קורים כאן ועכשיו ולכן קשה לה גם לענות על מה אכלה היום, כי צריכה לשחזר משהו שכבר קרה. תנסי לשאול את השאלה הזו קרוב מאד לזמן הארוחה (למשל אחרי ארוחת הערב בבית) ושחזרי איתה יחד את התשובה, עד שתלמד שלאותה שאלה יש התייחסויות שונות במצבים וזמנים שונים.
אם את עדיין מרגישה מוטרדת מנושא ההבנה - (יותר חשוב להשוות את רמת ההבנה שלה להבעה שלה ולא לגיל), תכולי לפנות לאבחון אצל קלינאית תקשורת או בהתפתחות הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)