בת 10 חודשים-מעט מאוד הברות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 10 חודשים-מעט מאוד הברות
    אמא דואגת
    11/04/2011

היי,

תינוקת שלי בת 10 חודשים בעוד יומיים
    עד לא מזמן לא אמרה הברות בכלל
    לפני 2-3 שבועות התחילה להגיד דה-דה-דה אבל היא עושה את זה לאתים רחוקות
    רוב הזמן היא אומרת אאא, אאיי או סתם משהו לא ברור
    היא מאוד תקשורתית, אוהבת להיות במרכז העניינים. היא מגיבה על שמה, על שאלות "איפה", מוחאת כפיים ועושה ביי. אבל מבחינת הדיבור היא כמעט ולא מתקדמת. זה מאוד מדאיג אותי.... יש לנו תור לבדיקת שמיעה. אבל זה רק בעוד חודש....
    מה יכולה להיות הבעיה ואיך אפשר לעזור לה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בת 10 חודשים-מעט מאוד הברות - תגובה

חן לדרר
    11/04/2011

מתאורך התפתחותה של בתך מתאימה לגיל. את מתארת הברות מוכפלות (דה דה דה) שבד"כ מופיעות סביב גיל 9 חודשים. עיבו אחר התקדמותה שמתבטאת בהעלאת כמות השמוש בכך וכן במגוון מתרחב של הברות מוכפלות. במידה ולא יהיה שינוי משמעותי תוך חודשיים שווה לפנות לקלינאית תקשורת
    מצויין שקבעתם בדיקת שמיעה כי זה יכול להשפיע.
    בבית כדאי לחקות אותה כשמפיקה צלילים, להשמיע צלילים קלים וחוזרים בשחק (למשל כשמשחקים באוטו להשמיע ביפ ביפ)
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא רואה התקדמות

אמא מודאגת
    11/04/2011

תודה על התשובה.
    מה שמדאיג אותי זה שהיא אומרת דה-דה אולי פעם אחת ביום וכל השאר זה אאא אאאיי או משהו כזה. ואין הברות אחרות כמו מה-מה או בה-בה. אני מדברת איתה הרבה וכל הזמן מנסה לעודד אותה לומר מילים חדשות......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא רואה התקדמות - תגובה

חן לדרר
    14/04/2011

זה עדיין סביר.
    אין טעם לעודד אותה להגיד מילים חדשות כי זה עניין של בשלות.
    חשוב דוקא לחשוף אותה גם לצלילים פשוטים שיש יותר סיכוי שתצליח לחקות. כמו כן מועיל לחקות אותה כשמפיקה צלילים
    שימי לב כשאת מדהרת איתה לדבר בשפה פשוטה (משפטים של מילה - שתיים), חזרתית ולהשאיר הפסקות בהן היא יכולה להגיב (אפילו אם אינה מגיבה)
    ואם את מאוד מודאגת באפשרותך לפנות כבר עתה לקלינאית תקשורת שתוכל לתת לכם הדרכה יותר מדוייקת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו