שאלה בנוגע לביתי בת השנתיים ועשרה ח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע לביתי בת השנתיים ועשרה ח
    עדי
    16/04/2011

שלום רב רציתי לשאול יש לי ילדה בת שנתיים ועשרה חודשים הילדה מדברת השמיעה שלה מאוד חדה אפילו את ההגעה של אחד מבני המשפחה אלינו היא שומעת לפי הצליל של הנעילה של האוטו הילדה מדברת לא שוטף היא מדברת ושרה ואמרת דברים כגון אמא בואי ומראה לי לדגמא מה היא רוצה לראות ואמרת את השם יובל או דוד חיים או לדגמא אומרת לי סיפור היא לא אומרת לי תספרי לי סיפור למרות שאני חוזרת ומתקנת אותה איך לומר ומחזקת את הילדה ואמרת לה כל הכבוד כדאי שהיא תרגיש הערכה על השיפור שלה אבל לפעמים היא מדברת וממשיכה לומר המון מילים לא ברורות אז אני אומרת לה שאני לא מבינה שתחזור שוב ואני באמת מנסה להבין מה היא אמרה אבל לא מצליחה או שהיא אומרת לי אמא רוצה פקיק שהכונה שהיא רוצה שנעשה פקניק או שאני שואלת אותה כל יום איך היה בגן והיא אומרת היה כיף ולא מרחיבה ושאני שואלת אותה מה אכלת היא ממש אומרת כל יום את אותו הדבר שזה המאכל שהיא אוהבת אז לקחתי יוזמה ודברתי עם הגננת שלה ואמרתי לה שאני רוצה שתעבוד עם הילדה בגן ותנסה להסביר לה ולומר לה שתספר לאמא מה אכלת היום ותתקן אותה בשפה יותר ואז הגננת שלה אומרת לי כן רציתי לדבר איתך הילדה שלך מרוב שהיא רוצה לומר המון דברים לפעמים לא מצליחה לומר הכל ומתבלבלות לה המילים ואז היא אומרת לי אבל אולי זה עדיין מוקדם כי היא עדיין קטנה וזה יכול להסתדר כי בסך הכל הילדה משחקת עם כולם צוחקת ומשתתפת ומגיבה והולכת לעשות פיפי לבד והיא דיי עצמאית ומבינה מה שמדברים איתה ואז היא אמרה שיש עוד משהו שלפעמים היא מדברת על עצמה כגוף שלישי במקום להגיד אני הולכת אז הילדה אומרת את השם שלה ואמרת לדוגמא עדי הולכת ביי או עדי רוצה פיפי אז הגננת שלה המליצה שאני יקח אותה לקלניית תקשורת ורציתי לשאול אותכן מה דעתכן אני ישמח לתשובה תודה מראש וחג פסח כשר ושמח לכן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לביתי בת השנתיים ועשרה ח - תגובה

ענת תבור
    16/04/2011

עדי שלום,
    את מתארת כנראה איזשהו איחור בשפה של ביתך ביחס לגילה, כולל שיבושי היגוי. יתכן וחלק מהדברים מתאימים לגילה ויתכן שלא. הייתי ממליצה לך לפנות לאבחון קלינאי/ת תקשורת, שם יוכלו לומר לך בדיוק האם יש מקום להתערבות או לא.
    בהצלחה וחג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו