אמא מודאגת.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא מודאגת.
    טלי
    19/04/2011

היי יש לי ילד בן שנתיים וחמישה חודשים בני התחיל לדבר רק בכמה חודשיים האחרונים מילים מאוד פשוטות כמו:אמא אבא תאתא יובלי ועוד כמה מילים .. בשבוע האחרון התחיל להגיד לא בא לי וזוזי ודי ועוד הוא לא מדבר משפטים או רצף של שתי מילים ויותר מה שכן הוא יודע איך עושה כל חיה יודע צבעים וחלק משמות האצבעות השאלה שלי אליכן האם קיימת בעיה?בדיקת שמיעה עשינו בטיפת חלב והיה בסדר הרופא משפחה אמר שהוא בסדר ולתת לו עוד קצת זמן ועוד משהוא כל מילה שאני אומרת הוא חוזר אחרי יפה אבל לדבר לבד הוא לא מצליח ובמקום דיבור יוצא לו מין שפה כזו בלגן והוא חושב שהוא מדבר טוב ומבינים אותו בספטמבר הוא אמור ללכת לגן ערייה האם זה נכון לשלוח אותו לגן ערייה או עוד במעון ?האם בארבעה חודשיים הוא ידבר ויתאים לגן ? מחכה לתשובה תודה מראש סליחה על הבלגן והאי סדר של השאלות זה מהלחץ.חג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודאגת.

הוספת תגובה

• אמא מודאגת. - תגובה

ענת תבור
    20/04/2011

טלי שלום.
    אני כן הייתי ממליצה לך לפנות לאבחון קלינאית תקשורת, משום שיש איחור בהבעת השפה - ועדיף לראות מישהו מקצועי, שאולי רק ימליץ על ביקורת ויתן לך הדרכה, אבל אולי כן יש צורך בהתערבות, ואם את מודאגת - כדאי שיראו אותו.
    לגבי בדיקת שמיעה, מומלץ לבצע בדיקת שמיעה מלאה במכון שמיעה (הפנייה מרופא משפחה או א.א.ג.).
    לגבי גן, במידה ויש איחור שפתי, מומלץ לשקול להשאירו שנה נוספת בגן פרטי. הוא עדיין צעיר וסביר להניח שיהיה לו יותר קל להתמודד עם החומר השפתי המוגש, בתקשורת עם הילדים, ויחזק את בטחונו. (זאת כמובן בתנאי שהגן הוא גן תומך, עם מספר ילדים/צוות סביר).
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שאומר כמה מילים זה ילד שמדבר

יפית
    23/04/2011

על תדאגי הבן שלי הייה אומר בגיל 3 רק אבא אמא ואוטו וגם אנחנו דאגנו טופלנו בהדים והם אמרו שהילד לו ידבר וזה לו נכון בגיל 4 הילד כבר דיבר חלק פשוט ההיתפתחות שלו הייתה איטית כול ילד מתפתח בצורה שונה היום הילד בן 5 והוא לא מפסיק לדבר אנחנו הפסקנו את הטיפול בהדים אחרי מה שהם אמרו לנו וניגשנו לטיפול של קלינאית תיקשורת בבית חולים והם מעולים בטיפול תאמיני בילד שלך ילד שאומר כמה מילים זה לא ילד שלו ידבר כי ילד שלו מדבר לו אומר אפילו מילה אחת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו