גמגום אצל ילדים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמגום אצל ילדים
    יפעת
    21/04/2011

היי
    בני בן 4 ו-9 חודשים, מגמגם כבר כמעט שנה.
    הוא החל לדבר בגיל 2.7 שנים וממש משפטים רק בגיל 3.3 שנים.
    הוא אובחן כהיפוטוני לפני כ-4 חודשים (גם בסביבות הפה), ונאמר לנו שעקב כך החל לדבר מאוחר, (אני אגב גם זוכרת שבגיל שנה הוא אמר כמה מילים והפסיק לאחר זמן מה, וחזר לדבר כפי שפירטתי קודם, בדיוק כפי שהחל לזחול בגיל 8.5 חודשים, זחל שבוע והחל ללכת על 6, והסבירו לי שכנראה היה לו קשה לזחול ולכן עבר לעמוד על 6).
    אנו הולכים לספורט טיפולי כבר 5 חודשים אחת לשבוע והוא מתקדם מאוד יפה, ובעקבות כך הוא גם הפסיק ליפול כבעבר, והדיבור השתפר, אך בחודש וחצי האחרונים אני שמה לב שכמעט בכל מילה הוא נתקע.
    הוא מטופל ע"י קלינאית תקשורת שנה כמעט (ועוד שנה וחצי קודם ע"י 3 אחרות) ז"א ששנתיים וחצי בערך.
    כמו כן הוא בריפוי בעיסוק בעקבות ההיפוטוניה (אחזקת עפרון וכו').
    הבעיה הכי גדולה שלנו כרגע הוא הדיבור הקטוע שלו.
    אני שמה לב שיש לו משפטים מאוד חכמים, והוא מבין הכל ומתנהג כילד לכל דבר, אך הגמגום מאוד מפריע לי כי אני מאוד מפחדת שיצחקו עליו בעתיד (כרגע אני יודעת שלא צוחקים עליו בגן, ויש לו חברים רבים, והוא הולך אליהם והם באים אליו).
    אציין שהוא שר שירים (של 4-5 משפטים) הוא לא מגמגם,רק בדיבור ולא כל הזמן, רוב הזמן.
    אציין שיש לו 2 אחים גדולים בבית.
    אשמח לשמוע את דעתך בנושא זה, והאם כדאי לפנות לטיפול נוסף או אחר או במקום מסויים, או בשיטה מסויימת (אנו גרים במרכז הארץ).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמגום אצל ילדים

הוספת תגובה

• גמגום אצל ילדים - תגובה

ענת תבור
    21/04/2011

יפעת שלום,
    נשמע שכרגע אתם נמצאים במקום המתאים - קלינאית התקשורת היא זו שמטפלת בתחום זה אצל ילדים. חשוב שתשוחחו איתה ותעלו שאלות לגבי הטיפול הספציפי הזה - האם יש שינוי בשטף הדיבור לאורך הזמן, האם יש יישום של השיטה הנלמדת על-ידו וע"י המשפחה באופן כזה שתומך בשטף וכד'. במידה והטיפול נמשך שנה (אני משערת שלא התמקד רק בגמגום) - חשוב למקד שוב את מטרות הטיפול, ספרו לה מה הכי מפריע לכם ועל מה תרצו לעבוד כעת.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו