הופעת פצעונים אחרי הורדת שיער

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הופעת פצעונים אחרי הורדת שיער
    מיכל
    30/06/2011

הי, אני מיכל (18). בזמן האחרון קרתה לי תופעה מוזרה שבכל פעם אחרי שאני מורידה שיערות ברגליים ומהידיים ( בשעווה או במכונה עם פינצטות רגילה, בקיצור כל הורדת שיער מהשורש) מיד לאחר מכן יוצאים לי פצעונים מוגלתיים על כל האזור שבו הורדתי שערות. הלכתי לרופא עור שנתן לי משחה "בקטרובן" שמכילה מופירוסין (חומר פעיל) וזה עזר לי. השאלה שלי היא ממה זה נגרם ואיזו פעולת מניעה אפשר לעשות כדי שלא יופיע מלכתחילה (אם בכלל)? האם זה עונתי וזה יעבור לי מתישהו או שאני אצטרך להתמרח באופן קבוע?
    אשמח לתשובה והתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הופעת פצעונים אחרי הורדת שיער - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    06/07/2011

אם רופא העור התרשם מאירוע של זיהום זקיקי השיער לאחר תלישת השערות - עליך לבצע את הפרוצדורה בתנאים שיפחיתו את החשיפה לזיהום לאחר הפרוצדורה:
    1. לרחוץ את העור בסבון (עדיף אנטיבקטריאלי) לפני הסרת השערות
    2. לשקול מריחת תמיסת פולידין לפני תלישת השיער
    3. לרחוץ את אזור תלישת השיער במים וסבון פעמיים ביום אחרי התלישה ולהמנע מרחצה במקווי מיים חשודים כמזוהמים (ים, ג'קוזי וכיו"ב)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו