קנדילומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קנדילומה
    עידית
    04/07/2011

שלום רב,
    לפני כחודש וחצי גיליתי באיזור פי הטבעת יבלת ולא ייחסתי לכך חשיבות, לאחר התפשטות נגעים רבים ונוספים איזור פניתי היום לרופא עור שאבחן זאת כקונדילומה אקומינטה. הוא צרב לי את האיזור ונתן לי משחת אלופימיצין לשבוע הראשון ולאחר מכן אלדרה. בנוסף, ביקש ממני לחזור עוד חודש וחצי למעקב. לאחר קריאה באינטרנט על הקונדילומה נבהלתי מעט אני חייבת לומר , וברצוני לשאול מספר שאלות:
    1. בוודאות אני נושאת את הוירוס לפי הבנתי אם יש נגעים, האם עליי בכל זאת לעשות בדיקה ולבדוק איזה זן אני נושאת?
    2. אין לי בן זוג קבוע, האם עליי להימנע כעת ממין ? אם כן עד מתי?
    3. האם עליי לידע בני זוג עתידיים על כך? זה מביך ועשוי לעורר בעיות.
    4. משחת האלדרה יקרה ולכן לא קניתי אותה עדיין, האם היא מומלצת ועוזרת?
    ובאופן כללי, איך עליי להמשיך כעת את ההתנהלות השגרתית.?

תודה מראש,
    אילנית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קנדילומה

הוספת תגובה

• קנדילומה - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    06/07/2011

שלום אילנית,
    להלן שאלותיך ותשובותי:
    1.
    שאלתך: בוודאות אני נושאת את הוירוס לפי הבנתי אם יש נגעים, האם עליי בכל זאת לעשות בדיקה ולבדוק איזה זן אני נושאת?
    תשובתי: לדעתי אין בכך תועלת. יש לטפל בנגעים עד שיעלמו ולא יחזרו. יתכן שיש בכך טעם בשאלת ביצוע חיסון כעת. הוועצי בכך עם הגינקולוג שלך
    2.
    שאלתך: אין לי בן זוג קבוע, האם עליי להימנע כעת ממין ? אם כן עד מתי?
    תשובתי: כנראה שכך - לפחות ממגע מיני ללא קונדום עד ריפי מלא (6-12חדשים ללא חזרת נגעים). אני ממליץ גם שתיבדקי ע"י גינקולוג - קולפוסקופיה ומשטחי PAP חוזרים בשאלת נגיעות צואר הרחם וריריות איברי המין שלך
    3.
    שאלתך: האם עליי לידע בני זוג עתידיים על כך? זה מביך ועשוי לעורר בעיות.
    תשובתי: השאלה הנה בתחום האתיקה האישית ולא בתחום הרפואי ולכן אמנע מתשובה
    4.
    שאלתך: משחת האלדרה יקרה ולכן לא קניתי אותה עדיין, האם היא מומלצת ועוזרת?
    ובאופן כללי, איך עליי להמשיך כעת את ההתנהלות השגרתית.?
    תשובתי: לחליפין תצטרכי לבצע טיפול בחנקן נוזלי כל 3 שבועות עד הלמות הנגעים ולאחר מכן פעם נוספת כדי למנוע חזרתם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו