יובש וקמטים במצח?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יובש וקמטים במצח?
    יונתן
    13/07/2011

אני בן 16 ולפני כ2-3 חודשים התחיל להיות לי יובש במצח
    בנוסף ליובש אני רואה 3 קמטים לרוחב במצח שנראים ממש ממש רע...

הלכתי לרופא עור והוא נתן לי מרשם לקרם לחות למרוח פעם ביום ולא עוזר..
    ניסיתי למרוח קרם לחות אחר פעם ביום וזה גם לא ממש עזר..
    אולי זה עוזר טיפה ליובש אבל לא לקמטים.

מה לעשות? הקמטים האלה ממש נראים רע.. ואני רק בן 16

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יובש וקמטים במצח?

הוספת תגובה

• יובש וקמטים במצח

רחל
    20/07/2011

יובש וקמטים הם חברים טובים...בדרך-כלל הולכים יד ביד וקשה להפריד ביניהם....
    אתן לך דוגמה פשוטה - כשאין גשם (לחות) האדמה מתייבשת והתוצאה = תלמים חרושים באדמה. בדיוק כך מתנהג עור הפנים שלנו.

עור הנוטה להתייבש בדרך כלל הוא עור עדין ורגיש.

אתה נמצא כרגע ב"גיל ההתבגרות"...זהו גיל משופע בהורמונים. הורמונים הם חומרים כימיים המופרשים מכמה בלוטות בגופנו....הם מופרשים למחזור הדם ומתפזרים בכל הגוף. כמות ההורמונים המוגברת בגיל ההתבגרות מביאה לכמה תופעות לא רצויות וביניהם האקנה, הפרשה מוגברת של חלב לפני העור. האקנה יודע לעשות צרות איומות - לבייש אותנו, לפגום במרקם העדין של העור, להותיר סימנים, צלקות, נקבוביות רחבות, להפריש ריח גופרתי אופייני ודוחה...מראה פנים מבריק כתוצאה מהפרשת החלב המוגברת ובאותה המידה ליבש את העור. זה לא חייב להתרחש בכל הפנים, זה תלוי בריכוז בלוטות החלב שבדרך כלל נמצאות ברובן באזור המוגדר כאזור ה- T, כלומר מצח-אף-סנטר.

בדרך כלל התופעה חולפת בתום תקופת ההתבגרות - או יותר נכון עם הירידה בכמות ההורמונים וחזרה למצב רגיל, אך זה תלוי ומשתנה מאדם לאדם.

הדרך הטובה ביותר לשמור על עור הפנים היא באמצעות - ניקיון וניקיון ועוד פעם ניקיון.
    אסור ליבש את העור יתר על המידה.
    אחת ליום להשתמש בחלב פנים ומי פנים ואחת ליום בסבון והרבה מאוד מים נקיים.
    אחת לשבוע לעשות פילינג ומסכה. רצוי להשתמש בפילינג עדין - לא כזה שצריך לשפשף בכדי לא לגרום לנזק נוסף.
    כל יום למרוח את הפנים בקרם לחות טוב, לא צריך להיות יקר, צריך להכיל כמות גדולה של אוראה.
    אסור לשכוח לשתות....בעיקר מים, מועיל מאוד לעור הפנים גם בחורף וגם בקיץ ללא הבדל.

מייעצת לך לפנות לקוסמטיקאית טובה להתייעצות.

אם יש לך שאלות נוספות, אשמח לעזור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יובש וקמטים במצח? - תגובה

ד''ר אכי פרידמן
    20/07/2011

אם אתה מוטרד גש ליעוץ נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו