מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יובש וקמטים במצח?יונתן13/07/2011
אני בן 16 ולפני כ2-3 חודשים התחיל להיות לי יובש במצח
בנוסף ליובש אני רואה 3 קמטים לרוחב במצח שנראים ממש ממש רע...
הלכתי לרופא עור והוא נתן לי מרשם לקרם לחות למרוח פעם ביום ולא עוזר..
ניסיתי למרוח קרם לחות אחר פעם ביום וזה גם לא ממש עזר..
אולי זה עוזר טיפה ליובש אבל לא לקמטים.
מה לעשות? הקמטים האלה ממש נראים רע.. ואני רק בן 16* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש וקמטים במצח
רחל20/07/2011יובש וקמטים הם חברים טובים...בדרך-כלל הולכים יד ביד וקשה להפריד ביניהם....
אתן לך דוגמה פשוטה - כשאין גשם (לחות) האדמה מתייבשת והתוצאה = תלמים חרושים באדמה. בדיוק כך מתנהג עור הפנים שלנו.
עור הנוטה להתייבש בדרך כלל הוא עור עדין ורגיש.
אתה נמצא כרגע ב"גיל ההתבגרות"...זהו גיל משופע בהורמונים. הורמונים הם חומרים כימיים המופרשים מכמה בלוטות בגופנו....הם מופרשים למחזור הדם ומתפזרים בכל הגוף. כמות ההורמונים המוגברת בגיל ההתבגרות מביאה לכמה תופעות לא רצויות וביניהם האקנה, הפרשה מוגברת של חלב לפני העור. האקנה יודע לעשות צרות איומות - לבייש אותנו, לפגום במרקם העדין של העור, להותיר סימנים, צלקות, נקבוביות רחבות, להפריש ריח גופרתי אופייני ודוחה...מראה פנים מבריק כתוצאה מהפרשת החלב המוגברת ובאותה המידה ליבש את העור. זה לא חייב להתרחש בכל הפנים, זה תלוי בריכוז בלוטות החלב שבדרך כלל נמצאות ברובן באזור המוגדר כאזור ה- T, כלומר מצח-אף-סנטר.
בדרך כלל התופעה חולפת בתום תקופת ההתבגרות - או יותר נכון עם הירידה בכמות ההורמונים וחזרה למצב רגיל, אך זה תלוי ומשתנה מאדם לאדם.
הדרך הטובה ביותר לשמור על עור הפנים היא באמצעות - ניקיון וניקיון ועוד פעם ניקיון.
אסור ליבש את העור יתר על המידה.
אחת ליום להשתמש בחלב פנים ומי פנים ואחת ליום בסבון והרבה מאוד מים נקיים.
אחת לשבוע לעשות פילינג ומסכה. רצוי להשתמש בפילינג עדין - לא כזה שצריך לשפשף בכדי לא לגרום לנזק נוסף.
כל יום למרוח את הפנים בקרם לחות טוב, לא צריך להיות יקר, צריך להכיל כמות גדולה של אוראה.
אסור לשכוח לשתות....בעיקר מים, מועיל מאוד לעור הפנים גם בחורף וגם בקיץ ללא הבדל.
מייעצת לך לפנות לקוסמטיקאית טובה להתייעצות.
אם יש לך שאלות נוספות, אשמח לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובש וקמטים במצח? - תגובה
ד''ר אכי פרידמן20/07/2011אם אתה מוטרד גש ליעוץ נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נקודת חן חשודה ילדה בת 7
פצעים ברגליים בעונת הקיץ והאם יש טיפול
מה צריך לעשות כדי למנוע נשירת שיער
נגע בקרקפת אצל הבן שלי
משחה לידיים לעור יבש ללא שמן
פצעים כתוצאה מגילוח ומה יש לעשות כדי להיפטר מהם
יש לי פצע לאחר הסרת שומה שמסרב להירפא
אבצסים חוזרים ונשנים באזור ליד האוזן
האם סביר בגיל חמש לחוות פיגמנטציה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?