הרפס סימפלקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרפס סימפלקס
    predator
    31/08/2011

שלום, הייתי מעוניינת לדעת איך עניין ההדבקות עובד. יש לי השערה ממתי וממי נדבקתי אך איני בטוחה. לפני כשלוש שנים עישנתי נרגילה בלילה ובבוקר שלאחר מכן הופיע לי הרפס על השפתיים, וגם קצת בכל מיני איזורים בפנים. לאחר מכן חוויתי זאת עוד פעם אחת והיום אחרי שלוש שנים שלא היה לי. אז מה שאני שואלת זה האם הגיוני שכמה שעות אחר ההדבקות לכאורה הופיע הירוס? או שזמן הדגירה ממושך יותר וההדבקות קרתה הרבה לפני?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרפס סימפלקס

הוספת תגובה

• הרפס סימפלקס - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    31/08/2011

הדבקה בהרפס של השפתיים ופתח דרכי הנשימה העליונים בכלל חלה בעיקר בילדות המוקדמת (עד גיל 7) בצורה של הדבקה טיפתית (כמו מחלות ויראליות של דרכי הנשימה).
    מה שאת מתארת מתאים יותר להתלקחות חמורה לאחר אירוע סטרסוגני (מה היה בנרגילה?) והתלקחויות קלות יותר לאחר מכן (סביב מחלת חום, חשיפה בבת אחת לקרינת שמש גבוהה .מהרגלך, אירוע נפשי משמעותי וכיו"ב?)
    כל אלה לא שוללים הדבקות בגיל הילדות כמו ששכיח ברוב האוכלוסיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

predator
    31/08/2011

שאני כרגע בת 21...ובגיל 18 יצא לי פעם ראשונה...מה שאתה בעצם אורמ שיש אפשארות גדולה שזה לא מהנרגילה? יכול להיות הרבה לפני?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו