משטח עור עבור PCR ל HPV

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משטח עור עבור PCR ל HPV
    רונן
    10/09/2011

רופאים יקרים שלום,

אני גבר בן 31, אשר נדבק מבת זוגו בוירוס הפפילומה. בריא בד״כ, בדיקות דם למחלות מין ו HIV שליליים.

לפני כשנה וחצי הופיעו קונדילומות בפי הטבעת אשר הוסרו בלייזר ולא חזרו (מקווה מאוד שגם לא יחזרו), לפני כחצי שנה התחילו לצאת על גזע איבר המין, כאשר יוצאת אחת או שתיים ממש קטנות. מגיע לרופא העור אשר צורב אותן עם חנקן.

לפני 14 ימים עשיתי בדיקת pcr ל hpv, התוצאה - שלילית.
    כרגע יש לי קונדילומה קטנה על איבר המין, שאובחנה כקונדילומה עי רופא העור. ולפני כחודש נצרבה אחת קטנה באמצעות חנקן.

דיברתי עם המעבדה המבצעת (מעבדות ח"י-גלובאל לאב) בנושא זה, אמרו שלא מוציאים תוצאה שלילית לפני שמוודאים שאכן היה שם dna.

לאור מצב זה שאלותי הן:
    1. האם יכול להיות מצב שיש קונדילומה אך ה pcr יוצאת שלילית. אשמח לדעת את הסיבה לכך.
    2. האם משטח עור שטחי אשר נלקח באמצעות מטוש מאיבר המין הזכרי (גזע האיבר, וכיפה) מספיק על מנת שיהיה dna של הנגיף על המטוש.
    3. האם תוכלו להפנות אותי למקור המראה את פרוטוקול לקיחת משטח עור באמצעות מטוש מאיבר המין, פי הטבעת וחלל הפה עבור pcr ל hpv

אשמח להתייחסותכם ובמיוחד לשאלות 2 ו 3

תודה מראש

אריק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משטח עור עבור PCR ל HPV

הוספת תגובה

• משטח עור עבור PCR ל HPV - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    12/09/2011

התשובה לדעתי פשוטה מאוד - אזור העור שנדגם לבדיקת ה PCR לא הכיל זיהום בוירוס ולכן הבדיקה היתה שלילית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו