מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
תודה גיא.רופאים,איך לטפל באלופציה??
ירון21/09/2011תודה,
אני אכן יפסיק את הטיפול במשחה ..
העניין הוא שעדיין לא שמעתי מאף רופא כאן המלצה על דרך טיפול בבעיה....
אני מרגיש עכשיו ממש מטומטם אם אני פשוט ימשיך ככה בלי לנסות לטפל.
בבקשה מכם רופאים יקרים,
תנו לי דרך טיפול מסויימת.... כי כמו שאני רואה המשחה הזו היא מזיקה
אין דרכים אחרות שלא כוללות לקיחת סיכון כזו אגרסיבית בשביל לנסות לשפר את המצב ולטפל באלופציה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקרחות בפנים,זקוק להמלצה,עזרה .ירון19/09/2011
שלום לכם,
לפניי מספר חודשים התחילה לי התקרחות בפנים
כלומר באזור הזקן בפנים וזה התחיל מנקודה קטנה ולאט לאט זה התרחב וגדל
וזה נוצר בעוד 2 מקומות נוספים בפנים.
בהתחלה הרופא משפחה שלי אמר לי שזה כביכול אולי מחרדות מסויימות,לפעמים הגוף נכנס לפאניקה כזו או אחרת וכזה דבר יכול לקרות,ואני האמנתי לו כי קראתי בעבר על מקרים כאלה שהשיער למשל כולו מפניקה יכול לנשור או להפוך ללבן.
בקיצור ניסיית בכל זאת ללכת לרופאת עור,רופאה ששמעתי שהיא ממש טובה,
והיא אמרה לי שהוא טועה,שכחתי את השם של האבחנה שהיא אמרה לי זה היה משהו כזה מסובך קצת, בשורה התחתונה היא אמרה לי שהשיער יחזור אבל אי אפשר לדעת מתי
זה יכול לקרות עוד חודש או שנה או אפילו 3 שנים
היא הבחינה שגם השיער במקום ההתקרחות התחיל לצמוח אבל בצבע לבן בפיגמנט ההתחלתי שלו כנראה,
היא נתנה לי משחה בשם Dermovate ointment
ואני מורח אותה כל יום על האזורים הללו שיש את ההתקרחות.
היא ציינה שהיא יכולה לתת לי זריקה גם של קורטיזון (נראה לי שזה קורטיזון תקנו אותי אם אני טועה במקרה) אמרה לי שזה מזרזר את צמיחת השיער באזורים הללו.
סירבתי רציתי לתת לזה בצורה טבעית לצמוח.
אבל העניין הוא שאני רואה שזה ממש לאט כל זה וזה פשוט משפיע על החיים שלי מבחינה חיצונית הן בעבודה ודברים כאלה.
(העור שלי רגיש לגילוח אני תמיד עם זיפים ולכן זה בולט כל כך)
הייתי רוצה לדעת ממכם אם אתם מכירים את מקרה כזה?
אם כן האם זריקת קורטיזון אכן תהיה יעילה?
אם יש דרכים אחרות לגרום לצמיחה להיות מואצת יותר. ..?
וכמובן אשמח להמלצה לרופא\ה באזור המרכז שהוא טוב ויכול לתת לי את הזריקה הזו
או כל דרך יעילה שאתם חושבים שתעזור לי.
(ניסיתי ללכת לרופאה הזו שהייית אצלה אבל כל תור אצלה זה חודשיים-3,ואצלי זה ממש דחוף העניין הזה).
תודה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקרחות בפנים,זקוק להמלצה,עזרה . - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ20/09/2011הסיפור מתאים ל Alopecia areata. צריך לזכור שקצב צמיחת השיער איטי (כ 1 מ"מ ל 3 ימים\9 ולכן צריך להמתין חודשיים לבדיקת השפעת הטיפול. כ"כ קיימת נטיה לצמיחה מחודשת של שיער לבן בתחילה שהופך פיגמנטרי בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לעשות כלום בנתיים?
ירון20/09/2011אז בנתיים מה שאתה ממליץ לי זה לא לקבל זריקה של קורטיזון או משהו שדומה לז?
להישאר רק על המשחה ,דרמובט. ?
זה פשוט ממש מפריע לי מבחינה חיצונית,
אין דרך לזירוז ...?
פשוט להישאר ככה עד שיצמח וזהו...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגיד תודה לאלוהים שנכנסתי לשאלתך
גיא20/09/2011מי שנתן לך למרוח דרמובט על הפנים הוא חרא ולא רופא
הוא חסר מצפון !
מדובר על המשחה הסטירואידית החזקה ביותר.
היא אסורה בתכלית האיסור לשימוש בכלל אבל משתמשים בה.
להשתמש בה על הפנים ?
אוליי יצמח לך שיער אבל תקבל אטרופיה של העור
תחפש בגוגל - אטרופיה של העור או אטרופיה סטירואידית.
( סיבוך של משחה סטירואידת ועוד דרמובט האיום )
העור יהפוך לדק ( זוהי האטרופיה ) ויתחיל להתבקע מעצמו הנזק הזה בלתי הפיך.
תברח מכאן ותברח מסטירואידים ותגיד תודה לאלוהים שנכנסתי לכאן וקראת את הודעתך.
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופאים,מה תגובתכם למה שגיא כתב ??
ירון20/09/2011האם יש דברים נכונים במה שגיא כתב בהודעתו ?
זה קצת מפחיד הדבר הזה אם הוא אכן נכון,
כי למה שרופאה שמוערכת כל כך תתן לי למרוח את המשחה הזו ?
היא אמרה יל למרוח פעמיים ביום ולא הגבילה אותי כלל במשך הזמן האמור לשימוש,
אלא עד שכל השיער יצמח.
לא הטלתי בה ספק,כי גם הפצרתי בה שאם יש סיכון מסויים במשחה בתופאות לוואי שתציין בפניי את הגרוע מכל,והיא אמרה לי שזו משחה מצויינת ואין מה לחשוש הכל בסדר.
עכשיו שאני שומע את זה מגיא,השאלה שלי אליכם רופאים, מה דעתכם ???
יש דברים במה שהוא אומר היא באמת מסוכנת כל כך ועדיף לעצור בה את השימוש ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקרחות בפנים,זקוק להמלצה,עזרה . - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ21/09/2011אפשרויות הטיפול באלופציה אריאטה הנן:
1. משחה סטרואידית פוטנטית (=עוצמתית) כמו דרמובט
2. ספריי מינוקסידיל 5% (לרוב ניתן בנוסף לתכשיר הסטרואידי|)
3. הזרקת סטרואיד לעור
ברור שהטיפול כרוך בסיכון לתופעות לוואי. מאידך אטרופיה של העור שנגרמת עקב שימוש בתכשירים סטרואידיים (משחות או בהזרקה) הנה חולפת וזמנית וברוב המקרים מפריעה פחות (מבחינה אסתטית בעיקר) מאשר חסר השיער באזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם החלמה טבעית אפשרית???
ירון21/09/2011למיטב הבנתי קראתי לרוב על אטרופיה היא לא מחלה שעוברת,כלומר אין לה מרפא ברגע שהיא קיימת.
אחרי שהבנתי שאלו האופציות שלי כמו שציינת בפניי ד"ר אריה
שאלה נוספת,
אם אבחר לתת לזה להירפא מצמו ולא לטפל בתכשיר סטרואידי או זריקה כזו או אחר,
האם זה יכול להתרפא לי ואהיה שוב עם שיער ופשוט נורמלי ?
מהידע שלך בנושא וממטופלים שנתקלת בהם,האם המחלה בכלל מסוגלת לעבור כמו שהיא התפרצה ככה בפתאומיות ? יש זמן מסויים שעובר ואם לא היו לי עוד התקרחויות או דברים כאלה אז אני יכול להגיד שזה במצב החלמה\נסיגה ...?
או שזה פתאום יכול להתפרץ לי עוד כמה חודשים או שנים בבום ולחזור ?כרוני ?
ברגע שבאזור אחד למשל שיש לי התקרחות וזה מתרפא גודלות לי שם שיערות לבנות
אז אני יכול לומר בבטחה שזה התהליך שבאמת השיער חוזר לי ?
וזה יקרה גם בשאר המקומות אם זה קורה במקום אחד או שאי אפשר לדעת בדיוק?
והאם אלופציה נראת גם בתצורה לא רק של התקרחות אלא כנשירת שיער למשל מהראש בצורה פשוט מוגברת מהתקרחות רגילה?
מפניי שבתקופה האחרונה חלה לי התקרחות מאסיבית מהשיער בראש(אציין שהייתה לי התקרחות בהדרגה כזו שהחלה לפניי שנתיים אבל בחודשיים 3 האחרונים זה כאילו כל השיער במכה הפך להיות יותר דליל.יש מצב שזה גם אלופציה?
וגם בקרקפת מופיעים לי לפעמים פצעים כאלה שנשארים שבוע שבועיים ונעלמים
כל פעם במקום אחר או בכמה מקומות בקרקפת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאטרופיה של העור לא הפיכה
גיא22/09/2011אל תאמין לדר ליפשיץ למרות שהוא רופא מעמיק ולא שטחי להחריד כמו שני עמיתיו כאן בפורום.
אטרופיה של העור היא מצב רפואי היוצר דילות ( אובדן שכבת עור )
וזה לא הפיך.
עדיף לך עם כל מה שאתה מתאר לא לטפל בכלל אבל לא למרוח דרמובט שזה משחה קטלנית.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נקודת חן חשודה ילדה בת 7
פצעים ברגליים בעונת הקיץ והאם יש טיפול
מה צריך לעשות כדי למנוע נשירת שיער
נגע בקרקפת אצל הבן שלי
משחה לידיים לעור יבש ללא שמן
פצעים כתוצאה מגילוח ומה יש לעשות כדי להיפטר מהם
יש לי פצע לאחר הסרת שומה שמסרב להירפא
אבצסים חוזרים ונשנים באזור ליד האוזן
האם סביר בגיל חמש לחוות פיגמנטציה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?