שלום! יש לי שאלה בקשר למחלת עור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום! יש לי שאלה בקשר למחלת עור
    ליאת
    22/10/2011

לאחותי יש במפשעות מחלת עור בשם "פולוקוליטיס". רופאים רבים אליהם הלכה אמרו לה כי הסיבה למחלה היא היגיינה לקוייה ותזונה בעייתית. האמת, היא שהיא מעולם לא הקשיבה להם ולא שינתה את הרגליה, למרות שהיא סובלת מהפצעים שהלכו והחמירו עם השנים, בעיקר בחודשי הקיץ כשהרגליים משתפשפות זו בזו ומגדילות את הפצעים.

השאלה שלי, האם בד כלשהו שבא במגע עם הפצעים שלה (מכנסיים,תחתונים, שמיכה, כרית..), עלול להדביק אנשים אחרים במידה ויש להם פצעים פתוחים, או שמא זו מחלה לא-מדבקת בכלל?

אשמח אם תענו לי במהרה ותרגיעו אותי
    ליאת, ראשון לציון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה שלי

מיכל
    22/10/2011

הסרת שיער בלייזר באזור ייפתור לה את הבעיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא ענה לי על השאלה....

ליאת
    28/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום! יש לי שאלה בקשר למחלת עור - תגובה

ד''ר אהוד סופר
    05/11/2011

ליאת שלום,

פוליקולטיס הינה דלקת של זקיקי השערות, הנגרמת על ידי חיידק.
    פוליקולוטיס מדבק במגע ישיר.
    כשהמצב קל מספיק טיפול מקומי וכשהמצב מחריף - יש צורך להשתמש בנוסף לטיפול מקומי גם באנטיביוטיקה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו