יבלות במפשעה והשפעתן לטווח הארוך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יבלות במפשעה והשפעתן לטווח הארוך
    אלמוני
    22/10/2011

בוקר טוב.

לפני כמה חודשים התחילו להתפתח יבלות במפשעה שלי, לאחר שבועיים מאז שנעלמו כליל, שמתי לב שגדלו לי כמה גם על איבר המין עצמו.
    ביקרתי רופא עור וכמובן שטיפלתי בכל הנגעים, ונכון לעכשיו אין לי כלום, לשמחתי.

מה שכן, יש לי כמה שאלות שממש מטרידות אותי.
    1. האם כל אחת שאקיים איתה יחסי מין תידבק בזה, גם אם הנגעים עצמם אינם קיימים יותר? אני תמיד משתמש באמצעי הגנה, אבל בהתחלה הנגעים היו סביב איבר המין ולא עליו.
    ידוע לי שהוירוס עצמו נשאר בתוך המערכת ופשוט נמצא בסוג של "תרדמת" עד שהנגעים מופיעים שוב, אבל השאלה היא אם זה יכול להדביק גם באופן פסיבי, בלי שהנגעים עצמם יגדלו על העור.

2. הבנתי שיש חיסון נגד נגיף ה-HPV לנשים. האם הוא מיועד גם לגברים, והאם זה יכול לעזור אם כבר נדבקתי בוירוס?

3. לפי הניסיון שלי עם התופעה הזאת, את היבלות עצמן אי אפשר לפוצץ כי הן בעצם ממש עור ובשר.
    לאחרונה גדל לי סוג של פצעון על איבר המין, הרגשתי אותו בזמן אוננות וההרגשה הייתה ממש דומה לכזו של יבלת.
    כמה ימים אח"כ הוא כבר לא היה שם, וכל מה שהיה שם היה איזור אדום קטן, כמו של פצעון שפשוט התפוצץ או משהו בסגנון. האם מצב כזה יכול לקרות ובעצם אין לי מה לדאוג?

4. אני ממש מודאג לגבי העניין של מערכות היחסים העתידיות שלי, כי לפי מה שהבנתי, יכולות להיות גם יבלות ממש קטנות שאי אפשר לשים לב אליהן אלא אם הן מתחילות להיות בולטות.
    האם יש סכנה בביצוע מין אוראלי גם אם פיזית אני לא מרגיש ולא רואה שום דבר שקשור ליבלות?

אשמח אם מישהו יוכל לענות לי על השאלות הללו, הנושא הזה פשוט לא מניח לי.
    תודה מראש, אלמוני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה שלי

מיכל
    22/10/2011

1. האם כל אחת שאקיים איתה יחסי מין תידבק בזה, גם אם הנגעים עצמם אינם קיימים יותר?
    התשובה היא כן !! ..ההידבקות היא מהיבלות עצמן , אך יש סיכוי שהרופא לא הוריד כליל את היבלות מספיק יחידת עור אחת קטנה שנשארה עם פיסת יבללת קטנה שלא ניתן לראות היא מדבקת
    לכן הכי מומלץ זה לצרוב בלייזר או ממש לגרד את העור טוב באזור גם אחרי הצריבה בשיטות אחרות ולשים שמנים אתרים שמשמידים חיידיקים ווירוסים כמו רוזמרין ומרווה למשך כמה ימים , בכל מקרה רצוי להמתין חודש חודשיים ולראות שלא גדל כלום

2. הבנתי שיש חיסון נגד נגיף ה-HPV לנשים. האם הוא מיועד גם לגברים, והאם זה יכול לעזור אם כבר נדבקתי בוירוס?
    החיסון מיועד לכל בן אנוש - הקופות החליטו לממן את זה לנשים בלבד כי רק אצלהם זה יכול להוביל למחלות קשות
    החיסון הוא נגד 4-6 וירוסים שונים , אם נדבקת כבר באחד מהם החיסון יגן עלייך מהשאר אבל מהוירוס שכבר נדבקת לא אם כי ייתכן והגוף שלך אם הזמן ייפתח נוגדנים נגדו כך שייתכן שאם תיחשף שוב לאותו וירוס לא בטוח שתפתח כל כך מהר אם בכלל יבלות
    החיסון מ הוא גם נגד זנים שאין להם סיפטומים מיוחדים אלה גורמים לסרטן לנשים בלבד

3. לפי הניסיון שלי עם התופעה הזאת, את היבלות עצמן אי אפשר לפוצץ כי הן בעצם ממש עור ובשר.
    לאחרונה גדל לי סוג של פצעון על איבר המין, כמה ימים אח"כ הוא כבר לא היה שם, - לפעממים קונדילומות נושרות מעצמן במיוחד אם יש חיכוך מרובה באזור אך הנשירה לא מבטיחה השמדה וניקוי של האזור ולכן העור שם עדיין נגוע
    אך ייתכן ומדובר בזיהום קטן כמו חצקון- שים שמן אתרי לכמה ימים ותעקוב

4. האם יש סכנה בביצוע מין אוראלי גם אם פיזית אני לא מרגיש ולא רואה שום דבר שקשור ליבלות? ניד מאוד לפתח קונדילומה בפה - אך זה בהחלט יכול לקרות
    מין אוראלי ניתן לעשות מוגן עם קונדום ולנשים להתמקד באזור אחד שממילא נדיר שיהיה שם קונדילומה

אגב .....אם יש לך " ביצים " אפשר לשים משחת אלחוש על הקונדילומה ולגזור עם מספריים חדות ולטפל אחכ בשמנים זה משמיד לחלוטין וככ הטיפול הוא מיידי ואתה יכול להיפטר מהכל מהר בלי להמתין לרופאים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל

אלמוני
    22/10/2011

הורדתי את הנגעים בעצמי עם חומצה סליצילית אחרי התייעצות עם רופא, והשתמשתי בה לא רק על הנגעים אלא גם באיזור שהקיף אותם (כלומר, שמתי אותה על כל נגע ומן הסתם החומצה התפשטה גם אל מסביב לנגע), ככה שאני לא מאמין שיכול להיות מצב שבו תישאר פיסת עור קטנטנה שנושאת את הוירוס הזה.

האם עדיין יש סיכוי להידבקות אם אין אף סימן לנגעים עצמם?
    אגב, עברה כבר יותר מחצי שנה מאז שהכל נעלם, הפצעון ההוא היה משהו שצץ לפני שבועיים בערך ונעלם השבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יבלות במפשעה והשפעתן לטווח הארוך - תגובה

ד''ר אכי פרידמן
    22/10/2011

1. פוטנציאל ההדבקה קיים תמיד.
    2. כדאי לטפל ביבלות לכשהן מתגלות.
    3. החיסון עדין איננו מאושר לשימוש נרחב לגברים בישראל.
    4. קיים סיכון מופחת לגבי מין אוראלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו