מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גירוד בעור שנמשך שניםמיכל24/10/2011
שלום,
אני סובלת מגירוד מעור שנמשך כבר כ-6 שנים ולא עובר, ומלווה בדרמוגרפיזם. התופעות הללו החלו עם שחרורי מצה"ל ונאמר לי שהן כנראה נגרמות מלחצים שנגרמים עקב השינויים באורח החיים (השחרור מצה"ל..). עברתי בדיקות אלרגיה שהצביעו על רגישות קלה לקרדית האבק ולעץ הפקאן. באזור מגורי לא נמצאו עצי פקאן. רופא העור אמר לי שעם הדרמוגרפיזם אין מה לעשות ולגירודים נתן לי לורטדין, שבו אני משתמשת עד היום, כפעמיים בשבוע (ללא קשר לעונות מעבר), כל פעם שאני מתחילה להרגיש גירויים בעור, בעיניים ובעצם בכל אזור בגופי שיש לו מגע עם החוץ. יש לציין שלא שיניתי תזונה ואיני נוטלת תרופות.
האם זו תופעה נפוצה? האם יש טיפול לטווח ארוך? האם זה בריא לקחת תרופות נגד אלרגיה לתקופה כה ארוכה? וממה זה נובע בכלל (כי הרי מצאו שאין לי אלרגיה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרמוגרפיזם
ד''ר אריה י. ליפשיץ24/10/2011שלום מיכל,
תופעת הדרמוגרפיזם אינה נדירה כלל ועיקר.
כמעט בכל המקרים, לא ניתן לגלות את סיבת הבעייה.
הטיפול הממושך באנטיהיסטמינים אינו כרוך בסיכון מעשי (מלבד הפחתה זמנית בערנות)
ההחלמה הנה ספונטנית והטיפול נועד להקל על הסימפטומים כל עוד הנטייה לתופעות נמשכת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרמוגרפיזם
מיכל24/10/2011תודה רבה על תשובתך.
אז אם אני מבינה נכון, דרמוגרפיזם הוא שם התופעה של הגירוד? כשהייתי אצל רופא העור הוא אבחן את מה שיש לי כשתי תופעות נפרדות.
האם זה הגיוני שהתופעות נמשכות כל כך הרבה שנים?
ועוד שאלה קטנה- האם זה מדבק? התחילו להופיע "סימני דרמוגרפיזם" על העור של בן זוגי, אך אין לו את הרגשת הגירוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרמוגרפיזם - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ24/10/2011דרמוגרפיזם הנה תופעה של התרוממות העור עקב בצקל קלה חולפת לאורך סימן של פעולת גרד (התרגום הנו ציור על העור). אין מדובר רק בסימנים אדומים שטוחים באזור שרטת הגרד אלא בסימנים כאלה עם נפח שניתן למשש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נקודת חן חשודה ילדה בת 7
פצעים ברגליים בעונת הקיץ והאם יש טיפול
מה צריך לעשות כדי למנוע נשירת שיער
נגע בקרקפת אצל הבן שלי
משחה לידיים לעור יבש ללא שמן
פצעים כתוצאה מגילוח ומה יש לעשות כדי להיפטר מהם
יש לי פצע לאחר הסרת שומה שמסרב להירפא
אבצסים חוזרים ונשנים באזור ליד האוזן
האם סביר בגיל חמש לחוות פיגמנטציה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?