מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרטוזיס פילאריס ורואקוטןשי02/11/2011
שלום,
אני בן 24 ויש לי אקנה בגב וקרטוזיס פילאריס בגב,בידיים ובירכיים.
הלכתי לרופא עור על מנת לטפל באקנה והוא המליץ לי על טיפול רואקוטן 20 מ"ג פעם ביום.
אני חושש כמובן מתופעות הלוואי הקשורות בנטילת הכדור אך בעיקר מהחשש שטיפול בכדור זה עלול להחריף את הקרטוזיס או לגרום להתפשטותו לאזור הפנים.
האם באמת קיימת השפעה בעקבות נטילת הכדור? במספר פורומים אנשים ציינו שזה החריף/התפשט עקב נטילת הכדור אך האיזוטריטינואין מאזן את יצירת הקרטין ולכן לא ברור לי איך זה יכול להשפיע לרעה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרטוזיס פילאריס ורואקוטן - תגובה
ד''ר אהוד סופר05/11/2011שי שלום ,
אין קשר בין רואקוטן וקרטוזיס פולאריס.
רואקוטן אכן גורם ומחמיר יובש של העור אבל לא גורם או מחמיר את הקרטוזיס פולאריס.
יש טיפולים ספציפים לקרטוזיס פולאריס - נא לפנות לרופא עור בענין זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרטוזיס פילאריס רואקוטן ואקנה ב-IPL
איריס לוי08/04/2015שלום רב,
קרטוזיס פילאריס -keratosis pilaris פצעים בזרועות, פצעונים קטנים, לעתים אדומים עם ראש קטן לבן, עור מחוספס וגס כמו חררה, עם אדמומיות מתפשטת.
האזורים השכיחים בפצעונים הם: החלק העליון של הזרועות. הישבן, הירכיים הקדמיות והלחיים. בחלק מהמקרים הנגעים הם לבנים-אפורים (קרטוזיס פילריס אלבה) וקל יותר למשש את הנגעים העוריים מאשר ממש לראות אותם. במקרים אחרים בסיס הנגע הופך לאדום והעור נראה כמנוקד בנקודות אדומות קטנות (קרטוזיס פילריס רוברה). עם נטייה להתפשט, לעתים קיימת הקלה בסימנים בקיץ והחמרה בחורף. במקרים קשים במיוחד חסימת זקיק השער יכול לגרום גם להתפרצות פצעי אקנה.
מדובר על תופעה נפוצה ושכיחה ביותר המופיעה בדרך כלל בתקופת הילדות וההתבגרות ופחות שכיחה בקרב מבוגרים.
בנות סובלות ממנה יותר מבנים ובשליש מהאנשים שסובלים מהתופעה ישנו סיפור משפחתי של קרטוזיס פולאריס. עובדה זו הובילה לסברה הרווחת כיום כי מדובר על תופעה בעלת מרכיבים גנטיים תורשתיים מסוימים..
טיפול מהיר, ממוקד ומתאים בפצעים/פצעונים ובנגעי האקנה הוא חיוני לשמירה על מראה עור אחיד, חלק, בהיר נקי ואסתטי ללא כתמים חספוס ואדמומיות
רואקוטן, אנטיביוטיקה – מינוציקלין, תרופות מרשם הניתנות במרשם רופא בלבד ומחייבות מעקב צמוד עקב תופעות הלוואי הרבות הנלוות ולכן בד"כ ניתנות במינון נמוך ומיועדות לשימוש ארוך טווח, ההשלכה העיקרית שצריכה להילקח בחשבון היא התפתחות עמידות של החיידק, מה שיגרום לאקנה לחזור.
ואכן מחקרים קליניים מצביעים על העובדה שלמעלה מ-40% מחולי האקנה, בני נוער ומבוגרים שנטלו רואקוטן או אנטיביוטיקה הופיעה התפרצות של הפצעים לאחר תום נטילת הכדור.
.
ולטיפולים שלא נתנו מענה מספק ניתן לשלב טיפול חדשני הטיפול בטכנולוגיית IPL - קרן אור ואנרגיית גלי רדיו RF ללא תופעות לוואי וללא תרופות.
מחקרים מראים כי בעזרת קרן אור באורך גל מסוים ניתן להפחית ולשפר באחוזים ניכרים את מצב הפצעים/פצעונים/אקנה, בבני נוער בגיל ההתבגרות ובמבוגרים. הטיפול הפחית את הסבל, ריפא את הפצעים החליק את העור פתר את בעיית האדמומיות,החיספוס ומנע צלקות וכתמים לאורך זמן.
הטיפול בשני סוגי אנרגיה המאפשר למקסם ולשפר תוצאות בצורה משמעותית – טכנולוגיית IPL -קרן אור בשילוב עם אנרגיית גלי רדיו . RF (Radio Frequency
השילוב בין RF ו-IPL מבוסס על חימום מקדים של אזור המטרה ע"י האור ויצירת אזור מוליך יותר עבור אנרגיית RF. כך מושגת טמפרטורה גבוהה יותר באזור המטרה ומתקבלות תוצאות טובות יותר, משימוש בקרן אור בלבד.
אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה, מאחר והטיפול מבוסס על אורך גל מיוחד ללא קרינת UV (אולטרה ויאולט) הוכח כי הוא אינו גורם כל נזק לעור וניתן לחזור מיד לשגרה.
כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיפול ב APL לא שווה הוצאה הכספית
דנה09/04/2015טופלתי בהקרנות האלה והתוצאה היתה חלקית כמו באנטיביוטיקה
והכי חשוב לדעת התוצאה היתה זמנית ולא כפי שהבטחות סרק שלכם מבטיחות.
לא להאמין להבטחות ריפוי של מכשירים חשמליים שכאלה עם סרטוני הYOUTUBE
זה אשליה אופטית .
לבעיות האלה יש מרכיב גנטי והוא תמיד יגרום להם לחזור.
חבל על הכסף ואם הייתי יודעת זאת בזמנו לא הייתי הולכת על הטיפול הזה בהקרנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול ב IPL לא שווה הוצאה הכספית
דנה09/04/2015טופלתי בהקרנות האלה והתוצאה היתה חלקית כמו באנטיביוטיקה
והכי חשוב לדעת התוצאה היתה זמנית ולא כפי שהבטחות סרק שלכם מבטיחות.
לא להאמין להבטחות ריפוי של מכשירים חשמליים שכאלה עם סרטוני הYOUTUBE
זה אשליה אופטית .
לבעיות האלה יש מרכיב גנטי והוא תמיד יגרום להם לחזור.
חבל על הכסף ואם הייתי יודעת זאת בזמנו לא הייתי הולכת על הטיפול הזה בהקרנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיפול בIPL לא שווה הוצאה כספית
איריס לוי09/04/2015שלום רב דנה וחג שמח.
לצערי אני לא כל כך מסכימה עם דעתך. אין ספק שלעיתים גם בטכנולוגיית IPL אין הצלחה, ואין. 100% אין גם טיפול של זבנג וגמרנו כמו בכל דבר בחיים! אך מחקרים בתחום מוכיחים כי אמנם לאקנה יש מרכיב גנטי כפי שאת מציינת ולא רק לאקנה, גם לסבוריאה בפנים, גם לקרטוזיס פילאריס אך באחוזים גבוהים מהמקרים נרשמה הצלחה בטיפול בטכנולוגיית IPL-קרן אור – הטיפול הפחית את הסבל, ריפא את הפצעים ומנע צלקות וכתמים לאורך זמן.
הנחיית משרד הבריאות לגבי הטיפולים בטכנולוגיה (הסרת שיער, טיפול באקנה, כתמים,והצערת העור) הינה לא לצמיתות אלא לאורך זמן או לטווח ארוך.
פוטותרפיה הוא שם כולל לאוסף הטיפולים הרפואיים/והקוסמטיים באמצעות חשיפת העור לקרני אור. מחלות מסוימות מטופלות באמצעות חשיפה לאור בתחום העל סגול UVB. להבדיל מהן, אקנה מטופל באור כחול נראה באורך גל של 415 ננומטר או באור אדום. זאת משום שבחיידקי האקנה יש חומר בשם פורפירין, אשר בהפעלתו ע"י אור כחול או אדום מתחיל תהליך המביא לחיסול החיידקים באופן סלקטיבי.
לטיפול הפוטותרפי באקנה אין תופעות לוואי כפי שיש לטיפול באמצעות תרופות וחומרים כימיים והוא אף מומלץ ע"י רופאים.
הצלחת הטיפול מושפעת מהתמדה והקפדה על ההנחיות במקביל להמשך טיפול משמר ותומך בבית. בטווח הארוך יתכנו התפרצויות ברמות שונות ויתכן ויהיה צורך לחזור על הטיפול - ניתן למנוע זאת כפי שציינתי על ידי טיפול משמר בבית ובמכון.
הטיפול באקנה בבני נוער ומבוגרים הניתן על ידי נעשה על פי מאפייני העור, סוג האקנה רמתו רגישותו ומצבו הנוכחי כטיפול מערכתי פנימי וחיצוני. וכל אלה על מנת לתת תוצאת טיפול מדויקת ומותאמת. טיפול כללי ומקומי נכון ימנע סיבוכים ויביא להבראה שלמה. אולם הזנחת התופעה ועל אחת כמה וכמה טיפול לא נכון ו/או רשלני, עלולים לגרום לסיבוכים ולנזקים בלתי הפיכים דוגמת: "חורים" בעור, צלקות מכוערות ופצעים עמוקים יותר.
ומניסיוני הרב מעל 16 שנים ושנים רבות בתחום "טיפול בבעיות עור בטכנולוגיית IPL", אציין כי רבים רבים מלקוחותיי נהנים כבר מעל 7 שנים מאפקט מצטבר שנותן הטיפול המשולב בתוספי תזונה העובדים על סימפטום הבעיה + תכשירים לשימור המצב בבית + הטיפול בשתי אנרגיית טכנולוגיית IPL וגלי רדיו RF. הטיפול בשני סוגי אנרגיה המאפשר למקסם ולשפר תוצאות בצורה משמעותית.
מועדים לשמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נקודת חן חשודה ילדה בת 7
פצעים ברגליים בעונת הקיץ והאם יש טיפול
מה צריך לעשות כדי למנוע נשירת שיער
נגע בקרקפת אצל הבן שלי
משחה לידיים לעור יבש ללא שמן
פצעים כתוצאה מגילוח ומה יש לעשות כדי להיפטר מהם
יש לי פצע לאחר הסרת שומה שמסרב להירפא
אבצסים חוזרים ונשנים באזור ליד האוזן
האם סביר בגיל חמש לחוות פיגמנטציה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?