הרפס סימפלקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרפס סימפלקס
    נעמה
    03/11/2011

הי, ביום שלישי קמתי בבוקר עם נפיחות אדומה בשפה, הרפס, ישר ניקיתי את השטח עם קצת אלכוהול ושמתי מדבקת COMPEED נגד פצעי קור.
    רציתי לשאול כמה שאלות...
    1. תוך כמה זמן בערך ההרפס עובר?
    2. לחבר שלי אף פעם לא היה הרפס בחיים, ואני נפגשת איתו בסוף השבוע. קראתי תשובה של אחד הרופאים בפורום שמותר להתנשק.
    האם מותר להתנשק למרות שיש לי הרפס?
    האם מותר להתנשק עם המדבקה?
    3. האם יש דרך להעביר אותו במהירות הבזק?
    4. איך זה הגיוני, שיום אחד לא היה שם כלום, אף לא עקצוץ.. ויום לאחר מכן ההרפס הופיע כבר בשלב השלפוחיות?
    5. האם כדאי לי להחליף סדינים כעת, או לאחר שההרפס יעבור?

תודה רבה!
    ויום נעים.
    נעמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרפס סימפלקס

הוספת תגובה

• הרפס סימפלקס - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    07/11/2011

שלום נעמה,
    ההדבקה בהרפס של דרכי הנשימה העליונות מתרחשת לרוב בגיל הילדות המוקדמת. בדמם של כ 95% מהמתגייסים לצה"ל נמצאו רמות נוגדנים להרפס שמצביעים על הדבקות בו בעבר. זו כנראה הסיבה שרופא אמר לך שאין מניעה להתנשק בעת שאת סובלת מהרפס שפתיים פעיל (בהנחה שבן זוגך כבר נדבק בוירוס בעבר ומחוסן מהדבקה חוזרת)
    להתפרצות חוזרת של ההרפס סיבות מגוונות. מאידך, ברוב המקרים אין סיבה ברורה לכך.
    לעומת זאת, מגע מיני אוראלי עלול להדביק משפתי בן הזוג הנגוע והפעיל לאברי המין של בן הזוג השני - מומלץ להמנע מכך בעת מחלת הרפס פעילה של השפתיים.
    לגביה הסדינים: לא הבנתי באיזה הקשר נשאלה השאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו